ELPOLLTV

Diu07062020

Back Estàs aquí:Inici Agenda

Agenda

Dijous, 04 Juny 2020 08:19

Donació de sang al Polivalent de Llagostera

Publicat per

Llagostera s’ha sumat al conjunt de municipis que han ofert els seus espais per garantir les donacions de sang a Catalunya durant aquests dies. El 13 de juny el Pavelló Polivalent comptarà amb un espai de donació de 10 a 14 hores.

Aquests dies, el Banc de Sang està fent una crida a la ciutadania per mantenir el ritme de donacions, que continuen sent necessàries durant l’epidèmia per a tractaments de càncer, accidents, parts amb complicacions, etc.

Amb la reducció dels contagis i malalts als hospitals s’han reactivat les operacions i tractaments ajornats durant els darrers dos mesos. Ara, la necessitat de 1.000 donacions de sang diàries a tot Catalunya pot ser fins i tot superior a causa de l’alta activitat transfusional.

Cal que els donants reservin hora des del web donarsang.gencat.cat.

La donació de sang és aquests dies una de les activitats imprescindibles que la ciutadania pot fer per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l’atenció als pacients dels hospitals.

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Des d’aquesta setmana, entre d’altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol us per emplenar el qüestionari, entre d’altres.

Cal recordar, a més, que el coronavirus COVID-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.

Dimarts, 02 Juny 2020 21:33

Festa Major 2.0

Publicat per

La Festa Major de Llagostera versió 2.0 se celebrarà aquest cap de setmana, dissabte 6 i diumenge 7 de juny. La festa, que inicialment estava prevista pel passat cap de setmana, es va ajornar a causa dels deu dies de dol oficial decretats el passat dimecres per la Generalitat de Catalunya. Oriol Cortés, serà l'encarregat de fer el pregó.

Podeu consultar la programació des de llagostera.cat

Dimarts, 02 Juny 2020 16:52

Txikung amb Janot Carbonell al Parc de l'Estació

Publicat per

L’actor llagosterenc Janot Carbonell oferirà cada dilluns, dimecres i divendres classes de Txikung, per posar ordre al desgavell emocional que la pandèmia de la Covid-19 ha generat a tots plegats. Ho farà a partir de demà al Parc de l'Estació a les 08:30 h amb la pràctica de diversos exercicis senzills a nivell físic, per equilibrar el balanç energètic i a nivell espiritual. L’activitat és oberta a tothom i gratuïta. Trobareu més informació al Facebook de Janot Carbonell.

El Txikung, són un conjunt d’exercicis que formen part de l’escola del moviment del qi, d’inspiració meditativa, i adscrits a la medicina tradicional xinesa.

El seu objectiu és aconseguir la circulació o l’increment del qi. La pràctica consisteix en uns moviments suaus i relaxats, combinats amb tècniques de respiració abdominal profunda i de concentració. Els exercicis de txikung, permeten de conservar la salut, estimular la vitalitat i perllongar la longevitat.

L'Ajuntament de Llagostera ha declarat deu dies de dol oficial en el municipi en un gest de memòria per a totes aquelles persones mortes a causa del coronavirus i de respecte als seus familiars i amics. El consistori se suma, així, a la declaració institucional de la Generalitat de Catalunya, a la qual s’hi ha sumat les institucions i representants públics catalans.

Per aquest motiu, la Festa Major de Llagostera versió 2.0, que estava prevista per aquest cap de setmana, s’ajorna al 6 i 7 de juny. L’Ajuntament ja ha anunciat que informarà de les alteracions que pugui patir la programació.


Dimarts, 19 Maig 2020 18:35

Festa Major versió 2.0

Publicat per

L’Ajuntament de Llagostera i la Comissió de Festes, amb col·laboració amb diverses entitats, mitjans de comunicació i veïns i veïnes del poble, organitzaran la Festa Major versió 2.0, que se celebrarà el cap de setmana del 29, 30 i 31 de maig, dates en les quals inicialment estava prevista la Festa Major de Llagostera 2020. Ahir dilluns 18 de maig es va presentar el cartell d’una festa que començarà el divendres 29 amb el tradicional repic de campanes i que continuarà amb tres dies plens d’activitats virtuals.

Recordeu que amb motiu de la crisi sanitària del coronavirus, la Festa Major oficial s'ha traslladat al més d'octubre coincidint amb la Fira del Bolet. 

Podeu consultar la programació des de llagostera.cat

Enguany el Sant Jordi es celebrarà d’una manera molt diferent. No obstant, l’acte de lliurament dels premis del XXVè Concurs Literari Sant Jordi 2020 es farà a través d’Instagram Live al compte de @culturallagostera el dia 23 d’abril a les 18h.

Dimecres, 25 Març 2020 12:26

Hora del Planeta

Publicat per

L’Hora del Planeta és un moviment mundial contra el canvi climàtic i la pèrdua de biodiversitat organitzat per WWF que se celebra des de l’any 2007. És un gest simbòlic per cridar l’atenció sobre la crisi climàtica apagant els llums de llars, negocis, edificis i monuments durant una hora: de 20.30h a 21.30h el proper dissabte 28 de març.

Amb la situació actual, balcons i finestres s’han convertit en el símbol de la unió i la lluita contra el coronavirus i per això WWF demana que sortim tots al balcó i engeguem les llanternes dels telèfons mòbils o qualsevol llanterna que tinguem per casa i apaguem els llums durant 1 hora com a senyal de protesta.

Dissabte, 21 Març 2020 16:12

Dia Mundial de la Poesia des de casa

Publicat per

Amb motiu del Dia Mundial de la Poesia Guiomar Moll i l’Eduard Comas oferiran aquest vespre a les 21 h un recital musicat en directe des del perfil de l’Àrea de Cultura a Instagram (@culturallagostera).

L’Ajuntament havia programat un seguit d’activitats que s’han vist alterades per la situació de confinament provocada per l’emergencia sanitaria del coronavirus.

Des de l’Àrea de Cultura s’ha fet una crida a compartir poemas a Instagram per omplir la xarxa de poesia. Us anime a participar-hi.

Dimecres, 11 Març 2020 17:25

Màgia a Les Nits de les Vídues

Publicat per

 Seguint les recomanacions de Salut Pública, l'espectacle queda ajornat.

 

Nit de màgia a l'Espai Cultural Casa de les Vídues amb l'espectacle Manu-Manu de l'il·lusionista Felix Brunet. Aquest divendres 13 a les 21 hores no creureu què està passant, si no és perquè ho estareu veient amb els vostres propis ulls. Un show de màgia de proximitat en el que es transformarà un bitllet, desapareixeran objectes de les pròpies mans o una carta signada pel públic viatjarà a llocs insospitats.

No et perdis l'espectacle aquest divendres 13 a les 9 del vespre a la Casa de les Vídues. L'entrada té un preu únic de 3 euros. 


Dimecres, 11 Març 2020 17:10

Presentació del llibre La copa de Caldes

Publicat per

Seguint les recomanacions de Salut Pública, la presentació queda ajornada.

 

Aquest dijous 12 està prevista la presentació del llibre La copa de Caldes, del periodista, realitzador i novel·lista Mateu Ciurana. La història de ficció succeeix al llarg de dos mil anys a Caldes de Malavella, Sant Andreu Salou i el monestir de Sant Daniel, i té com a gran protagonista el Sant Greal. 

La presentació tindrà lloc a la Sala Polivalent de la Biblioteca Julià Cutiller a partir de les 19 hores. Activitat gratuïta i sense inscripció prèvia. 

Pàgina 1 de 96

FACEBOOK