ELPOLLTV

Dij15112018

Back Estàs aquí:Inici Notícies Reportatges Marc Sureda
Marc Sureda

Marc Sureda

Dimecres, 14 Novembre 2018 07:48

Què passa al Parlament?

El diputat del PdeCat Francesc Ten, la diputada d’ERC Anna Caula i una diputada de la CUP, pendent per confirmar, participaran aquest divendres 16 de novembre, a l’acte organitzat per l’ANC Llagostera sota el títol “Què passa al Parlament?”.

L’acte tindrà lloc a les 21:30 al Teatre del Casino Llagosterenc.

Dimecres, 14 Novembre 2018 07:31

Els Pastorets tornen a Llagostera

Després d’uns anys d’absència, el Casal Parroquial Llagosterenc recupera la representació dels Pastorets. Hi ha previstes dues representacions, que tindran lloc els diumenges 23 i 30 de desembre a les 18 h al Teatre del Casal.

Els organitzadors han fet una crida per trobar un Sant Josep així com angelets i dimoniets que vulguin formar part del repertori de l’obra. Si esteu interessats us podeu dirigir els dimecres i els divendres de 20 a 22 h, al Teatre del Casal.


Aquest dissabte ha tingut lloc la inauguració de la nova oficina de Nationale Nederlanden a Llagostera. L’oficina ofereix assessorament gratuït a empreses i particulars i diversos productes financers, previsió social, estalvis, pensions així com hipoteques i préstecs de ING.

Ubicada al número 10 del carrer Camprodon, l’horari de l’oficina és de dilluns a dijous de 9:30h a 14h i de 17h a 20:30h i divendres de 9 a 15h. La llagosterenca Pilar Argelina, responsable de l’oficina ha explicat que compte amb un equip professional de 3 comercials i diversos col·laboradors del sector immobiliari per oferir un servei adaptat a les necessitats de cada client.

Durant la inauguració Argelina, s’ha mostrat molt satisfeta i orgullosa de poder obrir a Llagostera l’oficina.


Dimarts, 13 Novembre 2018 08:09

70 anys amb molta marxa

Amb molta marxa els llagosterencs nascuts l’any 1948, han celebrat aquest cap de setmana, els seus 70 anys de vida amb un dinar i un ball a Sant Feliu de Boada. A la celebració no hi han faltat les rialles, el bon humor i fins i tot les disfresses.

Després de l’èxit de la trobada, els organitzadors es plantegen repetir-la anualment.

La prestigiosa sala de cinema Pathé Tuschinski d’Amsterdam ha acollit aquest dijous 8 de novembre, la presentació del llibre “De affichekoning” (El rei del cartell) de la periodista holandesa Eveline Stoel, dedicat a la vida i obra del pintor llagosterenc Emili Vilà. Jeffrey Martí, l’actual director del Museu Vilà, amb seu al municipi de Llagostera, ha assistit a la presentació on ha rebut simbòlicament el primer llibre. Martí confia que la novel·la tindrà molt bona acceptació i que es podrà traduir al català properament.

La novel·la biogràfica de la periodista holandesa, explica la vida i obra del popular i a l’hora desconegut, pintor llagosterenc Emili Vilà (1887 – 1967) on va triomfar com a cartellista a París durant els anys 20 del segle passat.

Emilia Vilà va treballar per a les principals empreses de cinema del moment com Gaumont, Fox, Pathé, Paramount, Galeries Barbés, Monat Films, creant cartells publicitaris de tot tipus de productes.

Eveline Stoel, ha explicat que va descobrir per casualitat el Museu Vilà de Llagostera, fa més de 40 anys durant unes vacances a la Costa Brava.

Uns anys més tard hi va tornar hi va conèixer a Jeffrey Martí, “un jove entusiasmat que em va inspirar a descobrir qui era Emili Vilà” mitjanant la novel·la que ara ha vist la llum”.

A través del personatge fictici batejat amb el nom de Valentí, que en realitat resulta ser el jove llagosterenc Jeffrey Martí, l’autora recrea la cerca que ha fet Martí per conèixer la vida d’Emili Vilà.

Amb aquesta novel·la es vol retre homenatge a Emili Vilà considerat com un dels grans cartellistes de l’època.

El llibre, editat per l’editorial holandesa Uitgeverijbrandt, consta de 480 pàgines i s’ha posat a la venda al preu de 25 €.


Per unanimitat, el Ple de l’Ajuntament de Llagostera celebrat el passat 31 d’octubre, ha aprovat una moció conjunta per mostrar el seu suport a la resolució del Parlament de Catalunya sobre la priorització de l’agenda social i la recuperació de la convivència aprovada el dia 11 d’octubre de 2018.

En aquesta resolució el Parlament de Catalunya, en defensa de les institucions catalanes i les llibertats fonamentals, insta totes les institucions de l’Estat a garantir la convivència, la cohesió social i la lliure expressió de la pluralitat política a l’Estat. En aquest sentit, reprova els actes repressius contra la ciutadania i condemna les amenaces d’aplicació de l’article 155 de la Constitució, la il·legalització de partits polítics catalans, la judicialització de la política i la violència exercida contra els drets fonamentals. Així mateix, insta les institucions i els partits catalans al diàleg, a l’acord i al respecte de la pluralitat de les diverses opcions de tots els catalans; rebutja i condemna el posicionament del rei Felip VI, la seva intervenció en el conflicte català i la seva justificació de la violència exercida pels cossos policials l’1 d’octubre de 2017. Finalment la resolució referma el compromís amb els valors republicans i aposta per l’abolició d’una institució caduca i antidemocràtica com la monarquia.

L’acord, proposa també notificar-ho al Parlament de Catalunya, al govern de la Generalitat de Catalunya, al Congreso de los Diputados, al govern de l’estat espanyol, a la Casa Real espanyola i a l’Associació de Municipis per la Independència.


Llagostera ha acollit aquest dissabte la VI Ruta dels Carrilets, organitzada per l’entitat Amics del Motor de Llagostera.

Un centenar de vehicles hi han participat amb una ruta que ha transcorregut per diverses carreteres secundàries del Gironès, La Selva i el Baix Empordà, passant per les localitats de Llagostera, Tossa de Mar, Santa Cristina d’Aro i Sant Feliu de Guíxols.

Al finalitzar la ruta s’ha fet una exhibició dins d’un circuit tancat.

Un veí de Llagostera ha localitzat un abocament de milers de cartutxos d’escopeta, al mig del bosc.

La troballa l'ha fet, aquest diumenge al migdia, mentre passejava el seu gos per la zona de la torre del foc, on precisament hi havia hagut el camp de tir de Llagostera.

Els fets han estat posats en coneixement de la Policia Local i de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Llagostera i als diversos col·lectius de caçadors del municipi. En els propers dies el cartutxos seran retirats i portats a la deixalleria.

Dilluns, 05 Novembre 2018 20:04

20 anys de la Barberia Josep

La Barberia Josep, regentada pel llagosterenc Josep Verdaguer celebra avui el seu 20 aniversari. Situada al número 28 del carrer Migdia des de l’any 1998, la Barberia Josep ofereix tot tipus de talls, coloracions i productes pel cabell. Verdaguer ha explicat que “aquesta aventura va començar quan tenia 20 anys, i durant aquest temps he fet molt bons amics i clients a qui estic profundament agraït” .
Dissabte, 03 Novembre 2018 07:58

Caminada del Correllengua

Emmarcat dins dels actes del Correllengua el Grup Excursionista Bell-Matí, ha organitzat una caminada fins al Puig de la Guàrdia. La sortida tindrà lloc aquest diumenge des del Pavelló d’Esports Josep Mir, a les 8 del matí.

Per a més informació podeu consultar el cartell des d'aquí.

Pàgina 1 de 172

FACEBOOK

Estació Meteorològica