ELPOLLTV

Dij27062024

Back Estàs aquí:Inici Agenda Inauguració de l’exposició “A, Maria! Botigues i botigueres”. La vida del poble des de darrere un taulell de Llagostera
Divendres, 07 Juny 2024 07:29

Inauguració de l’exposició “A, Maria! Botigues i botigueres”. La vida del poble des de darrere un taulell de Llagostera

Publicat per  Júlia Toledo
Valorar aquest article
(1 Vot)
Aquest diumenge 9 de juny a les 12 h del migdia, tindrà lloc la inauguració de l’exposició “A, Maria! Botigues i botigueres. La vida del poble des de darrere un taulell”, a Can Caciques de Llagostera.

Una exposició busca reflexionar sobre la xarxa de botigues en bona part desapareguda i que avui dia es reivindica sota el concepte de comerç de proximitat.

Anys enrere, un seguit de botigues escampades pels carrers del poble, oferien als veïns tot el que necessitaven. En aquells temps, la botiga generalment era regentada per una dona i es convertia en un lloc de trobada i tertúlia quan les hores passaven a poc a poc i es sortia al carrer a comprar just el que es necessitava en aquell moment.

L’exposició anirà acompanyada d’una entrevista a la Quimeta Darder (de Can Frigola) i també hi haurà un plànol on les dones S(àvies) han ajudat a col·locar les botigues que hi havia a Llagostera entre els anys 40 i 70.

Dones S(àvies) és un grup de dones que celebra trobades per reunir la saviesa popular acumulada al llarg dels anys per les dones de Llagostera. Busca ser un espai per compartir coneixements culinaris, remeiers, patrimonials, refranys, cançons o històries entorn del nostre municipi.

Una exposició que servirà per redescobrir la història i l’essència del comerç local de Llagostera, i de conèixer les dones que han estat les autèntiques ànimes de les botigues del poble.

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.