ELPOLLTV

Dic26062024

aufuce

Back Estàs aquí:Inici Defuncions Marc Sureda
Marc Sureda

Marc Sureda

Aquest migdia ha quedat inaugurada l’exposició de fotografies macro de bolets realitzades pel llagosterenc Lluís Amat. L’exposició és podrà visitar a la Sala Can Roure (plaça Llibertat) fins al 31 d’octubre. Forma part de la programació de la Fira del Bolet. Podeu consultar els horaris a llagostera.cat
Un any més els Implicats Llagostera han assolit el repte solidari de l’Oncotrail. Amb un temps de 17 hores han recorregut els 100 km circulars vorejant la Costa Brava i les Gavarres a benefici de l’Oncolliga. En aquesta ocasió han recaptat 1.362 euros que es destinaran a l’entitat per millorar la qualitat de vida dels familiars i malalts de càncer. L’equip dels Implicats està format per un grup de llagosterencs que els uneix la seva passió per l’esport, la natura i la solidaritat. Enguany estan nominats als Premis Ou de reig 2021.

Els voluntaris de la Festa de la Gent Gran, el Club BTT Llagostera, els Implicats de Llagostera, els voluntaris restauradors de Can Caciques i la Creu Roja Llagostera són les entitats nominades a rebre el Premi Ou de Reig 2021. Les votacions es poden fer en línia des de llagostera.cat fins al 8 d’octubre.

Enguany també s’ha posat a votació popular el millor aparador del Concurs d’aparadors en el marc de la Fira del Bolet. Hi han participat un total de 13 comerços.

Poden votar les persones empodronades a Llagostera majors de 12 anys des d’aquí.

Dissabte, 02 Octubre 2021 06:29

Inaugurada l'exposició "Tossudament"

Amb la inauguració de l’exposició "Tossudament. Relat del procés català” a càrrec de fotoperiodista Jordi Ribot i del regidor de Cultura, Enric Ramionet, aquest divendres s’ha iniciat la programació dels actes commemoratius de l’1 d’octubre a Llagostera. L’exposició es pot visitar al Saló Cafè del Casino Llagosterenc, fins al 13 d’octubre.

Seguidament, a la plaça Catalunya es va projectar un vídeo amb imatges viscudes a Llagostera durant el referèndum del 2017 i altres poblacions de Catalunya. També s’hi van llegir diversos textos i actuacions musicals a càrrec d’un grup d’alumnes de l’Escola de Música i d’Artur i Eduard Comas.

La programació de les “Revoltes d’octubre”, seguirà el proper divendres 8 amb la xerrada “Pi i Maragall i el sexenni revolucionari” al Centre Cultural de Can Roig a les 19.30h. Anirà a càrrec de Xavier Díez i Rodriguez, escriptor i historiador català especialitzat en els moviments socials al segle XX.

Finalment, per tancar els actes de commemoració, es durà a terme la XXII Caminada “Memorial Isabel Vila” que començarà a la plaça Catalunya a les 7.30h el pròxim diumenge 10 d’octubre. Enguany els participants de les diferents poblacions vinculades a la vida de la republicana i lluitadora pels drets dels treballadors Isabel Vila (1843 – 1896) es trobaran en un punt de confluència on realitzaran els parlaments i es farà la cantada de la cançó d’Antoni Mas.

L'Ajuntament de Llagostera ha començat la restauració de les 42 obres (15 olis i 27 papers) del pintor llagosterenc Emili Vilà Gorgoll (1887- 1967) adquirides fa pocs mesos a un particular.

La restauració s'ha encarregat a la llagosterenca i graduada en conservació i restauració, Maribel Llobet i a la restauradora de béns culturals, Gemma Edo. 

La restauració de les obres es farà per etapes amb la voluntat de conservar-les i poder exposar-les al públic. 

En aquest sentit el regidor de cultura, Enric Ramionet ha explicat que "després de la compra de les obres vam creure convenient fer un treball de restauració per poder-les exposar al municipi i que la ciutadania i visitants puguin admirar l'obra d'aquest artista llagosterenc conegut internacionalment". La previsió és poder exposar una primera mostra de cara a Nadal.

Aquest dimecres 29 de setembre torna la temporada regular del popular programa de TV3 “Joc de cartes”. Ho farà amb moltes novetats, entre elles, una nova categoria en què es valorarà el vi. Un dels restaurants protagonistes de la nova temporada serà Can Bufí de Llagostera. La cuina de Can Bufí, competirà amb la del Mas Solà de Santa Coloma de Farners, el Mimolet de Girona i The Main de Vidreres, en un apassionant capítol dedicat a la millor cuina creativa a Girona.
Dilluns, 27 Setembre 2021 15:43

L'ànima de la gent gran de Llagostera

“Un home únic, carismàtic, humil i decidit. Feliç amb el seu tractor i l’inseparable Frontera, pasturant els xais, donant vida al restaurant i, més endavant, cuidant els seus estimats jubilats del poble”. Amb aquestes paraules la filla de l’ Esteve Lloveras Miquela, anunciava a les xarxes socials la mort del seu pare, l’Esteve de Panedes, com tothom el coneixia i el recordarem.

Fundador, l’any 1966, del Restaurant Bar Panedes de Llagostera, avui regentat per la seva filla Ma. Àngels, va ser conegut amb el sobrenom del Ràpid, per la seva tranquil·litat i parsimònia, sense pressa i sobretot sense posar-se nerviós per atendre de la millor manera i amb un tracte original, els clients que sovintejaven el seu establiment situat a peu de carretera.

Els darrers anys de la seva vida els ha dedicat a la llar de la gent gran, presidint la junta de l’entitat, gestionant el servei de bar i l’organització d’activitats per entretenir "la joventut del poble". “Aquesta colla necessita marxa i bellugar les cames” em deia cada cop coincidíem pel carrer. Ell va ser l’ànima dels jubilats i jubilades, segurament pensant més en els altres que en ell mateix, fins que la seva salut li va permetre.

L’Esteve tenia 85 anys i quatre fills, dos nois i dues noies. La cerimònia religiosa serà aquest dimarts 28 de setembre a les 10h al Tanatori de Llagostera.

Descansa en pau Esteve, el temps no esborrarà el teu record.

Més de 200 persones han participat aquest diumenge en la XIII Festa de la mobilitat sostenible de Llagostera. Les activitats s’han iniciat a les 9 del matí amb la sortida la caminada i la bicicletada per l’entorn del municipi amb la col·laboració del Grup Excursionista Bell-Matí, el Casal Parroquial i l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament. Les activitats han seguit fins al migdia amb jocs familiars a la zona esportiva. El regidor de Medi Ambient, David Parron, ha fet una crida a seguir treballant per a una mobilitat racional i sostenible, en favor de la salut i del medi ambient.

La plaça Catalunya de Llagostera va acollir ahir el vespre la concentració convocada per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) per protestar contra la detenció del president Carles Puigdemont a Sardenya. L’acalde, Antoni Navarro, juntament amb els portaveus d’ERC, CUP-Alternativa, i Junts per Llagostera, van adreçar unes paraules i llegir el manifest de suport al President Puigdemont rebutjant la repressió que segueix exercint l’Estat Espanyol sobre els líders independentistes.

Tot i que a mitja tarda Puigdemont va quedar en llibertat, es van mantenir les mobilitzacions convocades per l’AMI arreu de Catalunya.

Dijous, 23 Setembre 2021 19:29

Benvinguda a la Petita Senshi

Després de 8 dies i més de 350 Km amb el seu gos Tom, la Raquel Castillo ha arribat a Llagostera assolint el seu nou repte solidari per recaptar fons per destinar-los a la lluita contra la leucèmia i altres càncers de la sang. Aquesta tarda, familiars, amics, l'alcalde i regidors de l'Ajuntament l'han rebut al parc de l'Estació. Fins avui ha recaptat més de 2.000€.

Podeu fer donatius des d'aquest enllaç.