ELPOLLTV

Dim02072024

Back Estàs aquí:Inici Marc Sureda
Marc Sureda

Marc Sureda

Dijous, 23 Setembre 2021 07:25

Portes obertes a la formatgeria Mas Borni

El Mas Borni, ubicat al número 48 del veïnat de la Bruguera Alta de Llagostera, forma part de les 18 explotacions agrícoles i ramaderes gironines de la sisena edició de “Benvinguts a pagès” que tindrà lloc els propers 2 i 3 d’octubre. Durant aquest cap de setmana les explotacions de tot Catalunya obren les portes de casa seva per ensenyar-nos els camps, els ramats i els obradors. Dos dies únics per redescobrir on neix tot allò que mengem i conèixer de prop les persones que fan els aliments que ens arriben a casa. Es tracta d’una oportunitat per viure una gran experiència i per omplir el rebost comprant directament a pagesos i productors. El Mas Borni, elabora formatges amb llet crua de les seves vaques. L’horari de les visites és de 10h a 14h i de 16h a 19h.

Recentment El Mas Borni ha rebut el segell de qualitat agroalimentari de Girona Excel·lent.

Per a més informació i reserves podeu accedir aquí.


El grup de voluntaris impulsat pel Grup Excursionista Bell-Matí amb el suport de l’Àrea de Medi Ambient de Llagostera, reprèn aquest pròxim dissabte 25 de setembre les matinals de recollida de deixalles a l’entorn de Llagostera.

La sortida és oberta a tothom. El punt de trobada és la Deixalleria Municipal a les 10.00 h.


Dimecres, 15 Setembre 2021 16:37

Nou repte solidari de la Petita Senshi

Coincidint amb el Dia Mundial del Limfoma, aquest dimecres 15 de setembre de 2021, la llagosterenca Raquel Castillo i el seu gos Tom han iniciat la coneguda ruta Pirinexus (rebatejada com Caninexus per a l'ocasió) en bicicleta de muntanya i remolc, en un repte solidari contra la leucèmia de la mà de Ride for Her i a benefici de la Fundació Josep Carreras.

L’alcalde de Llagostera, Antoni Navarro, acompanyat de diversos regidors de l’Ajuntament de Llagostera, amics i familiars, han donat suport a la Raquel i l’han volgut acompanyar en el moment de la sortida. Podeu fer donatius des d'aquest enllaç.

Dilluns, 13 Setembre 2021 07:24

Diada de Catalunya a Terra Negra

Després de la suspensió l’any passat amb motiu de la pandèmia de la Covid-19, enguany s’ha reprès l’acte de germanor a Terra Negra, el punt on limiten els termes municipals de Llagostera, Tossa de Mar, Caldes de Malavella i Vidreres. Amb aquesta trobada els 4 municipis van iniciar dissabte els actes per celebrar la Diada de Catalunya. A Llagostera, la programació va seguir a la Plaça del Castell amb la lectura de manifestos per part dels grups polítics i l’ANC i van seguir a la tarda amb sardanes, havaneres i cremat a la Plaça Catalunya.

Avui comença el curs escolar 2021-22, el tercer marcat per la pandèmia de la Covid-19. Les principals novetats són que els grups bombolla es podran barrejar al pati, amb mascareta, i que els vacunats amb la pauta completa no hauran de fer quarantena. A Llagostera un total 1.350 alumnes s’incorporen a les aules de les escoles de primària de Lacustària i Puig de les Cadiretes i de secundària a l’Institut. També inicien les classes l’alumnat del PTT. Es preveu que el curs comenci amb normalitat a tots els centres. Lús de la mascareta continua sent obligatòria per a tot el professorat i personal del centre i també per a l'alumnat a partir de primer de primària.

Llagostera ha donat la benvinguda a la quarta edició del Festival Art i Gavarres amb la presentació de la intervenció artística de Lourdes Ral i Valentí Miquel que es pot visitar a Can Llambí. L’acte ha comptat amb la participació dels artistes i amb l’actuació musical del grup The Cover Land.

El Festival Art i Gavarres va iniciar-se dissabte amb una visita guiada pels artistes que a recorregut tots els municipis que enguany acullen aquesta mostra de Land d’Art: Cassà de la Selva, Celrà, Forallac, Girona i Llagostera.

Les intervencions artístiques i efímeres creades pels setze artistes es podran visitar lliurament fins al 15 de desembre o fins que el pas del temps les esborri.

«Sense anar gaire lluny» és el fil conductor proposat pel treball dels artistes, amb la voluntat de reflexionar i conscienciar la població sobre la necessitat de preservar l’entorn natural més immediat.



El Festival Art i Gavarres, organitzat pel Consorci de les Gavarres, ens adscrit a la Diputació de Girona, amb la col·laboració del Bòlit, Centre d'Art Contemporani, i els ajuntaments implicats, vol posar en valor l’espai natural protegit del massís descobrint al públic maneres diferents de viure i interpretar el paisatge, valorar i reivindicar el nostre entorn, els nostres boscos i els nostres paratges.



Un any més, el Festival Art & Gavarres combina artistes de trajectòria consolidada amb artistes emergents amb l’objectiu d’esdevenir una oportunitat per donar a conèixer joves talents juntament amb artistes més reconeguts. Els participants en aquesta quarta edició són: Akunzo, Alejandro López Vega, Azahara Cerezo, Beatriz Aísa, Clara Riera, Jordi González Castelló, Juli Sanjuan Palma, Louise Sudell, Lourdes Ral, Valentí Miquel, Lucía Loren, Mailén Navas, Andrés Siri, Maria Güell, Pep Ramis, Sergi Quiñonero, Teresa Abad i Xevi Bayona Camó.

Mentre duri el Festival, els municipis que hi participen han organitzat activitats, tallers i presentacions.

Per a més informació podeu consultar el web www.artigavarres.cat

Hi ha persones a qui se les recordarà sempre. Persones que deixen empremta i que mereixen un reconeixement públic que sovint arriba tard. Són persones que formen part de la història dels pobles on han viscut i compartit la seva vida. Persones com en Benet Mayol, de Llagostera, que seguiran entre nosaltres eternament. Hi ha qui el recordarà pel seu gloriós pas per la UE Llagostera, on va exercir de capità jugant com a defensa central. Hi ha qui el recordarà com el fuster del número 12 del carrer Álvarez de Castro, on les tertúlies entre veïns i amics sovintejaven, o bé com l’enterramorts de Llagostera, gestionant els serveis funeraris fins que es va jubilar. Nosaltres el recordarem també pel seu sentit de l’humor que el caracteritzava i ens feia somriure cada vegada que hi parlàvem i, sobretot, per les trobades mensuals dels Gourmets de Llagostera, en què cada darrer dimecres de mes compartíem ampolla de vi i cava de Cal Degollat, entre converses disteses que s’allargaven passades les 5 de la tarda.

La vetlla serà avui, dimarts, 10 d’agost, de les 9 a les 13 h, i l’enterrament, a les 17 h, al Tanatori de Llagostera.

Descansa en pau, Benet, et guardarem el plat a taula. Una abraçada.

Gourmets de Llagostera

Divendres, 30 Juliol 2021 15:18

Sabotegen el radar de velocitat de la C-65

El radar de velocitat situat a la carretera C-65, al costat del càmping Ridaura, dins del terme municipal de Llagostera, ha estat objecte d'un possible nou sabotatge. En aquesta ocasió el radar ha aparegut amb la porta trencada i fins hi tot ha calgut la intervenció de l’ADF de Llagostera per sufocar les flames, que afortunadament no s’han propagat. Els fets han passat aquesta mitjanit. No és la primera que vegada que aquest radar és objecte de vandalisme. L’any 2012 va aparèixer pintat de color rosa.


El Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya ha activat el nivell 3 del Pla Alfa i restringit l'accés als massissos de les Gavarres i Cadiretes. La restricció ha entrat en vigor aquest dijous 22 de juliol i estarà vigent fins a nou avís.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha autoritzat el toc de queda a 161 municipis catalans, entre ells Llagostera. El confinament nocturn serà d'1.00 a 6.00 h i entrarà en vigor aquesta mateixa nit després que s'hagi publicat al DOGC.

La mesura afecta les poblacions de més de 5.000 habitants amb una incidència acumulada igual o superior als 400 casos per 100.000 habitants els últims 7 dies. Podeu consultar el llistat de municipis des d'aquí.