ELPOLLTV

Dij04072024

Back Estàs aquí:Inici Marc Sureda
Marc Sureda

Marc Sureda

Dues persones han resultat ferides aquesta tarda quan la furgoneta en que circulaven ha sortit de la via per causes que es desconeixen. L’accident ha tingut lloc al punt quilomètric número 14 de la carretera c-65, al seu pas pel terme municipal de Llagostera en direcció Sant Feliu de Guíxols. Fins al lloc dels fets s’hi han desplaçat diverses patrulles dels Mossos d’Esquadra, la Policia Local de Llagostera, els bombers, dues ambulàncies i l’helicòpter del SEM.


Llagostera, Cassà de la Selva i Celrà segueixen donant color a diversos elements del mobiliari urbà, en el marc del projecte A-Taca. La iniciativa artística pretén unir els tres municipis mitjançant els seus espais joves i les seves escoles d’art, amb l’objectiu de donar color als carrers a través d’accions educatives d’art urbà, tutoritzades pels professors de les escoles d’Art i dinamitzadors dels espais joves.

El projecte A-Taca va posar-se en marxa l’any 2019 coincidint amb la celebració del Dia Internacional de l’Art i es preveu donar-li continuïtat en el temps donant color a més elements dels carrers com ara papereres, passos de vianants, baranes i parets...

A Llagostera la setmana passada els participants van preparar el disseny i avui han actuat al Parc de l'U d'octubre on han pintat els bancs.>

El pla de vacunació del govern segueix a bon ritme a Llagostera. Avui l'alcalde de Llagostera, Antoni Navarro, i el cap de l'Àrea Bàsica de Salut, el Dr Josep Figa, han explicat que s'han vacunat tots els majors de 79 anys, que han estat localitzats i citats. Les properes setmanes es seguirà avançant en la vacunació per franges d'edat seguint l’ordre marcat pel govern estatal. Si alguna persona major de 79 anys no ha rebut la trucada per vacunar-se pot posar-se en contacte amb el CAP.


Dijous, 18 Març 2021 18:31

Rampes per salvar amfibis a les piscines

Les piscines fora de la temporada d’estiu, contràriament al que pugui semblar, es converteixen en una trampa mortal per a molts amfibis que hi cauen en busca d’aliments i acaben morint per no poder-ne sortir.

Junts per Catalunya, amb el 34,90% dels vots ha estat la força més votada a Llagostera seguida d’ERC amb el 23,64% i del PSC amb el 12,86%. La CUP ha obtingut el 8,91%, el PdeCat el 5,54% i VOX el 4,46%. Podeu consultar els resultats oficials provisionals a www.resultats.parlament2021.cat.

La participació ha estat del 50,79%.

Al conjunt de Catalunya el PSC ha sigut el més votat però ERC, Junts i la CUP sumen 74 escons i l’independentisme supera per primer cop el 50% dels vots.

Diumenge, 14 Febrer 2021 19:46

Els membres de les meses es protegeixen

Tal i com s’estableix en el protocol de seguretat de la Generalitat de Catalunya a les 19 h ha començat el torn recomanat de votació per aquelles persones en quarantena ja sigui perquè estan contagiades de COVID19 o siguin contactes estrets d’algun familiar i o amistat. Els membres de les meses han fet servir els equips de protecció individual per poder garantir el dret a vot d’aquest col·lectiu i l’alhora garantir la seva pròpia seguretat.

Fins ara la jornada electoral a Llagostera ha transcorregut amb normalitat sense cap incidència. A les 20 h es tancaran les portes del col·legi electoral i començarà l’escrutini dels vots.


Es confirma la caiguda de la participació en les eleccions al Parlament de Catalunya. A Llagostera, si a la una del migdia la participació era 10,50 punts inferior a la registrada l'any 2017, a les 18 h la davallada és de -23,26 punts, situant la participació en el 43,38%. El col·legi electoral tancarà les portes a les 20h. Durant la darrera hora s’extremaran les mesures de seguretat i els membres de les meses utilitzaran equips de protecció individual per poder garantir el dret a vot del col·lectiu de persones en quarantena.
A les 13 h han votat a Llagostera un total de 1.211 persones. Amb aquestes dades la participació s’ha situat al 20,65%, 10,50 punts inferior a la registrada l'any 2017 a la mateixa hora. La jornada electoral s’està desenvolupant amb normalitat a Llagostera. A partir del migdia s’han format les primeres cues per accedir al local polivalent.
Diumenge, 14 Febrer 2021 10:03

Totes les meses constituïdes a Llagostera

A les 9 del matí ha obert amb tota normalitat el col·legi electoral de Llagostera, habilitat al local Polivalent per poder complir i adaptar-se a totes les mesures de seguretat anti Covid-19. Les 9 meses s’han constituït i els suplents han pogut marxar a casa quan faltaven pocs minuts per a les 10 del matí. Els primers votants, la majoria considerants grups de risc, han començat a votar seguint les indicacions dels responsables del col·legi electoral i de cada una de les meses. Comença així una jornada electoral atípica per escollir els representants del Parlament de Catalunya. Es podrà votar fins a les 20 h. Des del Govern de la Generalitat es recomana anar a votar segons una distribució de franges d’acord amb la situació sanitària personal. El seguiment d’aquestes indicacions no és obligatori, si bé s’apel·la al sentit comú, a la bona voluntat i a la responsabilitat de cadascú per fer-ne seguiment en benefici de la seguretat sanitària general.

La distribució dels votants per franges és la següent:

• 09.00h a 12.00h: els col·lectius de risc.

• 12.00h a 19.00h: els votants no pertanyents ni als col·lectius de risc ni en quarantena.

• 19.00h a 20.00h: els col·lectiu de persones en quarantena –contagiats, contactes estrets i sospitosos.

Durant la darrera hora de votació els membres de la mesa utilitzaran equips de protecció individual (EPI) integrals d‘alta seguretat. Se’ls hauran de posar entre les 18.40 i 19.00 per torns, quedant sempre dos membres en custòdia de l’urna i per seguir amb el procés electoral.


Dissabte, 13 Febrer 2021 09:13

Tot a punt per votar a Llagostera

Un total de 5.865 llagosterencs i llagosterenques estan cridats a les urnes aquest diumenge 14 de febrer. L’Ajuntament ha adequat el local polivalent com a col·legi electoral amb la voluntat de garantir els protocols i les mesures de seguretat en el marc de la Covid-19. Per fer-ho s’han creat uns circuits i identificat les meses amb un sistema de colors que permet saber ràpidament on dirigir-se per així evitar dubtes, cues i aglomeracions. Per saber a quina mesa heu de votar podeu fer-ho introduint el vostre document d’identitat a http://meses.llagostera.cat.

Des del Govern de la Generalitat es recomana anar a votar segons una distribució de franges d’acord amb la situació sanitària personal. El seguiment d’aquestes indicacions no és obligatori, si bé s’apel·la al sentit comú, a la bona voluntat i a la responsabilitat de cadascú per fer-ne seguiment en benefici de la seguretat sanitària general.

La distribució dels votants per franges és la següent:

• 09.00h a 12.00h: els col·lectius de risc.

• 12.00h a 19.00h: els votants no pertanyents ni als col·lectius de risc ni en quarantena.

• 19.00h a 20.00h: els col·lectiu de persones en quarantena –contagiats, contactes estrets i sospitosos.

Durant la darrera hora de votació els membres de la mesa utilitzaran equips de protecció individual (EPI) integrals d‘alta seguretat. Se’ls hauran de posar entre les 18.40 i 19.00 per torns, quedant sempre dos membres en custòdia de l’urna i per seguir amb el procés electoral.

Per a més informació podeu accedir al web www.parlament2021.cat