ELPOLLTV

Dis06072024

Back Estàs aquí:Inici Marc Sureda
Marc Sureda

Marc Sureda

La programació de Al Gironès Llegim! d’enguany, culminarà el 30 d’abril amb una actuació especial de Roger Mas a la Plaça del castell de Llagostera. Un concert compost de peces d’autors catalans, on l’entrada serà gratuïta amb reserva prèvia.

L’àrea de Cultura del Consell Comarcal del Gironès ha presentat, la sisena edició de Al Gironès Llegim!, en una trobada telemàtica amb regidories de cultura del Gironès, biblioteques i mitjans de comunicació. Es tracta d’una edició plegada d’activitats culturals gratuïtes i obertes a tothom, i que aquest any combinarà, més que mai, activitats presencials amb tota la seguretat necessària, amb activitats virtuals.

A data d'avui hi ha programades unes 60 activitats. Enguany s’ha prescindit del llibret de mà i s’ha presentat una pàgina web més àmplia i més adaptada a la situació actual. El conseller comarcal de Cultura del Consell Comarcal del Gironès, Àdam Bertran, ha volgut destacar que “des del Consell Comarcal del Gironès i des de Al Gironès Llegim!, volem treballar per oferir més eines i més recursos amb una xarxa molt densa i participativa que arriba a tots els municipis de la comarca”. Alhora, ha declarat que la voluntat és que “els llibres continuïn estant presents a les nostres vides, però volem fomentar la interrelació social que s'ajunta al voltant d'aquests llibres”.

Trobareu tota la programació a www.algironesllegim.cat


Dimecres, 27 Gener 2021 18:57

La llúdriga a Llagostera

Amb l'expert en fototrampeig, Jordi Soler, iniciem una sèrie de petits reportatges per descobrir la fauna que s'amaga en els boscos i les rieres de Llagostera. Dediquem el primer capítol a la llúdriga, un mamífer carnívor de la família dels mustèlids que mereix especial atenció i protecció per evitar-ne la seva desaparició.
Divendres, 22 Gener 2021 17:24

Nou Butlletí especial COVID-19 a la venda

Avui s'ha posat a la venda el nou Butlletí de Llagostera. Ho fa amb 160 pàgines dedicades principalment a les vivències de la pandèmia des de diversos punts de vista. La situació actual no ha permès fer-ne una presentació presencial i els seus editors han difós un vídeo promocional. El Butlletí s'ha editat en blanc i negre després de renunciar al 40% de la subvenció anual de l'Ajuntament en favor dels col·lectius de risc afectats per la crisi de la COVID-19.

Trobareu el Butlletí a la Llibreria Sureda, a Can Madí i a la Dietètica La Natura.


Dijous, 21 Gener 2021 17:31

6 llagosterencs a les llistes del 14F

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya ha publicat les candidatures proclamades per la Junta Electoral Provincial de Girona per a les eleccions al Parlament de Catalunya previstes pel proper 14 de febrer. Entre els noms dels integrants de les llistes hi trobem 6 cares conegudes de la política local llagosterenca. L’alcalde Antoni Navarro ho fa com a suplent 6 de la llista d’ERC, Enric Ramionet com a número 15 per la CUP amb Ariadna Donate com tercera suplent, Montserrat Pla com a suplent 7 del PSC, i l’exalcalde Fermí Santamaria ho fa com a número 12 acompanyat de Sergi Miquel que tanca la llista com a suplent del PdeCat.


Un total de 80 persones entre residents i personal de la Residència Josep Baulida de Llagostera han rebut la vacuna de la Covid-19. La vacunació va tenir lloc ahir al llarg de la tarda, sense cap indicència i a l’espera de poder rebre la segona dosi, prevista per d’aquí 21 dies.

La vacuna contra la COVID-19 és el punt final d’un llarg procés científic. Durant aquests darrers mesos, més de 250 grups científics i de recerca a escala global han participat coordinadament per desenvolupar la vacuna contra la COVID-19. Aquesta, com qualsevol altra, pretén generar anticossos a la persona a qui s’administra, per protegir-la del virus i de la seva malaltia.

La vacunació també té com a objectiu arribar a la immunitat de grup, la qual cosa és fonamental per minimitzar els efectes de la pandèmia; quan una part de la població ja té els anticossos proporcionats per la vacuna, el virus queda bloquejat i disminueixen la seva propagació i els contagis fins a un nombre residual.


Dijous, 14 Gener 2021 07:38

XXXV Festa de Sant Antoni Abat

Les restriccions per contenir la propagació de la Covid-19 impedeixen la celebració de la tradicional Festa de Sant Antoni Abat, prevista per aquest proper cap de setmana. La Comissió organitzadora ha preparat un festa virtual amb un recull d’imatges de les darreres 34 edicions, tot donant les gràcies als col·laboradors, patrocinadors i participants que cada any fan possible aquesta gran festa a Llagostera. A tots ells moltes gràcies desitjant poder retrobar-nos ben aviat! Salut i animals per tothom!
Llagostera té actualment més de 300 habitatges buits. L'Ajuntament de Llagostera ofereix diversos incentius per promoure que els seus propietaris posin aquests habitatges a la Borsa de Lloguer Municipal. Entre els avantatges hi ha una bonificació del 95% de l'IBI, la cobertura per danys i jurídica amb dues assegurances i la possibilitat d'accedir a subvencions per a la rehabilitació. El regidor d'habitatge, Enric Ramionet, ho explica en aquest vídeo.
La tercera edició de la Mobile Week Catalunya farà parada a Llagostera. La iniciativa impulsada per Mobile World Capital Barcelona i la Generalitat de Catalunya ha escollit Llagostera com una de les divuit seus pel Mobile Week Catalunya 2021, que enguany se celebrarà entre els mesos de juny i juliol si la situació derivada de la pandèmia ho permet. A la demarcació de Girona, Llagostera compartirà seu amb Girona, Figueres i Riudellots de la Selva.

La Mobile Week Catalunya té com a objectiu apropar la tecnologia a la ciutadania i ser un espai de reflexió i debat obert a tothom per impulsar l’empoderament digital a tots els nivells de la població. Aquesta edició girarà al voltant de tres temàtiques: la protecció de la nostra privacitat i dades a Internet, les habilitats professionals digitals que està demanant el mercat i el paper que desenvolupa la tecnologia durant les crisis.

“Per a Llagostera és un orgull ser seu de la Mobile Week Catalunya. Plantejarem una programació basada en espais de reflexió, debats integradors i activitats participatives obertes a tothom”, ha explicat el regidor de Noves Tecnologies, Eduard Díaz.

Per convertir-se en seu de la Mobile Week Catalunya, les ciutats i els municipis van haver de presentar un avantprojecte amb un breu plantejament de format, contingut i durada de l’esdeveniment, d’entre 1 i 3 dies. Experts del MWCapital i del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat van valorar cada una de les propostes i van atorgar els emplaçaments d’aquesta tercera edició.

La recomanació del MWCapital als diferents territoris ha estat incloure propostes híbrides que contemplin activitats en format virtual i presencial. En les pròximes setmanes s’anunciarà la programació per la jornada Mobile Week a Llagostera que es durà a terme durant la setmana del 5 a l'11 de juliol de 2021.

Dissabte, 09 Gener 2021 10:44

Es manté activat el pla Neucat

Protecció Civil manté activada l'alerta dels plans NEUCAT, INUNCAT i VENTCAT a tot Catalunya. A Llagostera s'ha vist nevar feblement a primera hora del matí, però la cota de neu s'ha enfilat ràpidament per sobre dels 300 metres. On sí ha nevat és a Romanyà i a Sant Grau on la neu ha agafat. Des de Protecció Civil s'ha recordat que es manté vigent el confinament local i que cal evitar els desplaçaments que no siguin estrictament necessaris i degudament justificats.
Dimarts, 05 Gener 2021 22:15

Campament Reial a Llagostera

Ni la fred, ni la Covid19 han impedit als Reis de l'Orient visitar Llagostera. Ho han fet adaptat-se a les mesures i restriccions de seguretat, instal·lant el seu campament al local polivalent. Més de 1.300 persones els han visitat al llarg de tot el dia, en grups d’un màxim de 6 persones que prèviament havien demanat hora per poder veure el Campament Reial.