ELPOLLTV

Dis06072024

Back Estàs aquí:Inici Marc Sureda
Marc Sureda

Marc Sureda

Davant l’empitjorament de la situació epidemiològica a Catalunya, el Govern de la Generalitat de Catalunya ha anunciat noves mesures restrictives per frenar la pandèmia de la Covid-19.

Aquestes, entraran en vigor el proper dijous dia 7 de gener i tindran una vigència de 10 dies.

Mobilitat limitada al municipi tota la setmana

Es limita al perímetre municipal durant tota la setmana, amb les mateixes excepcions que per a l’entrada i la sortida de Catalunya, si bé es permet la realització d’activitats físiques i esportives individuals entre municipis limítrofs.

Se suspèn l’autorització de desplaçaments entre l’Alt Urgell i Andorra per part de les persones residents en ambdós territoris.

Trobades familiars

Les trobades familiars i/o socials no poden superar les sis persones, llevat que siguin convivents, i no suposin la confluència de més de dues bombolles de convivència. Es recomana que les trobades en espais tancats, incloent els domicilis, es limitin tant com sigui possible i, en tot cas, fonamentalment a les visites a persones amb dependència o en situació de vulnerabilitat i que siguin sempre de la mateixa bombolla de convivència. Comerç minorista: de dilluns a divendres

Se suspèn l’obertura al públic dels locals i establiments de comerç minorista de més de 400 metres quadrats, i dels centres comercials, galeries comercials i recintes comercials.

Els que tenen una superfície útil de venda igual o inferior a 400 metres quadrats només poden romandre oberts de dilluns a divendres, per evitar la major afluència que es dóna en cap de setmana.

Es manté la limitació de l’aforament al 30% de l’autoritzat i també la resta de mesures organitzatives de seguretat.

S’exclouen d’aquestes previsions els establiments comercials dedicats a la venda de productes essencials.

Horaris comercials

L’horari d’obertura al públic en cap cas podrà superar la franja entre les 6 i les 21h, en general; no obstant, sí podrà arribar fins a les 22h en cas d’activitats culturals i per a la recollida a l’establiment en els serveis de restauració, i fins a les 23h per a serveis de restauració a domicili.

Equipaments esportius

Tancament dels que es troben ubicats en espais tancats, a excepció de les piscines, l’ús de les quals se sotmet també a condicions especials de control.

Lleure infantil i juvenil

També se suspenen les activitats del lleure infantil i juvenil. Se suspèn majoritàriament el desenvolupament de les activitats extraescolars, que es limiten a aquelles que es realitzin en el centre escolar i en què participin exclusivament alumnes del grup bombolla definit per a l’activitat lectiva.

Cultura popular i competicions esportives

Se suspenen les activitats de cultura popular i tradicional, incloses les de caràcter esportiu. S’ajornen les competicions esportives, a excepció de les oficials d’àmbit estatal, internacional i professionals que s’han de celebrar sense assistència de públic.

El passat mes de novembre l’Ajuntament va retirar i netejar l’Àrea d’Emergència de contenidors situada a l’exterior de la Deixalleria Municipal.

Un mes després, amb la col·laboració de l’Escola de Belles Arts Pere Mayol i dels alumnes del PTT d'Auxiliar en vivers i jardins s’ha donat vida i color a aquest espai degradat amb la instal·lació d’un mural i la col·locació de diverses plantes.

A les portes de Nadal, l'equip sanitari del Centre d'Atenció Primària de Llagostera ens dona alguns consells per contenir la propagació de la Covid-19. Aquests dies cal extremar més que mai les precaucions i tenir cura de nosaltres mateixos i dels que tenim a prop.

El DOGC ha publicat aquesta tarda l'esperada resolució per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de la COVID-19 al territori de Catalunya. Les mesures van ser anunciades divendres per part del govern de la Generalitat de Catalunya i entraran en vigor el proper dilluns 21 de desembre de 2020.

Podeu consultar el contingut de la resolució des d'aquí.

Divendres, 18 Desembre 2020 11:01

Ha mort Juana Obón Puerto

Ha mort Juana Obón Puerto de 95 anys, vídua de Jose Ortín Galve. La cerimònia religiosa será el dia 19 de desembre a les 10 del matí al Tanatori de Llagostera. Es recorda que per causa de la Covid-19 l’aforament al Tanatori està limitat.

El Grup Excursionista Bell-Matí realitzarà el proper dissabte 19 de desembre l'última matinal de l’any de recollida de deixalles a l’entorn de Llagostera. El grup de voluntariat, juntament amb l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament, tenen identificats diversos abocaments i tenen previst netejar-los.

La matinal és oberta a tothom qui vulgui afegir-se. El punt de trobada és a la deixalleria municipal a les 10.30h.

Impulsat pel Club BTT Llagostera aquest cap de setmana s’han iniciat els treballs de construcció d'un circuit de trial per a bicicletes.
Divendres, 11 Desembre 2020 17:53

Nou mexicà a Llagostera

T’agraden els burritos, els natxos, el guacamole o els tacos? La cafeteria Moments es reinventa per iniciar un nou projecte gastronòmic obrint a partir d’avui El Mexicà, especialitzat en menjar mexicà. Situat al Passeig Pompeu Fabra número 17 ofereix menjars per emportar i servei a domicili. Podeu fer comandes per telèfon al 872993166 o bé per Whatsapp al 642372443. Consulteu la carta al seu Instagram.


Aquest dimecres 9 de desembre s’ha realitzat el sorteig dels 160 vals de 10 euros, per bescanviar als establiments de la Unió de Botiguers i de l’Associació de Restaurants de Llagostera.

Les persones guanyadores rebran una trucada i tindran temps fins al 24 de desembre per bescanviar els vals.

La iniciativa compta amb el suport de l'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Llagostera i de la Generalitat de Catalunya.

Dimarts, 24 Novembre 2020 07:48

Llagostera es vesteix de lila

L'Ajuntament de Llagostera s'uneix al manifest per a commemorar el Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones. Per fer-ho, aquesta setmana s'ha il·luminat la façana del Casino Llagosterenc i de l'edifici de l'Ajuntament. Dimecres, 25 de novembre hi ha previst la lectura del manifest i de diversos textos a la Plaça Catalunya.

El 25 de novembre va ser declarat Dia internacional contra la violència de gènere durant el primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe celebrat a Bogotà (Colòmbia) l'any 1981. En aquesta trobada, les dones van denunciar la violència de gènere en l'àmbit domèstic i la violació i l'assetjament sexual en l'àmbit dels governs, incloent-hi la tortura i els abusos que patien moltes presoneres polítiques.

Es va escollir aquest dia per commemorar el violent assassinat de les germanes i activistes polítiques Minerva, Patria i Maria Teresa Mirabal, van ser assassinades per la policia secreta del dictador Rafael Trujillo a la República Dominicana mentre anaven a Puerto Plata a visitar els seus marits empresonats el 25 de novembre de 1960. Els seus cadàvers destrossats van aparèixer al fons d'un barranc. Adela (Dedé) Mirabal va ser l’única germana que va sobreviure i va morir el 2014 a Bèlgica als 88 anys. Per al moviment popular i feminista de la República Dominicana, històricament, aquestes dones han simbolitzat la lluita i la resistència. El 1999, l'ONU va donar caràcter oficial a aquesta data.