ELPOLLTV

Dis06072024

Back Estàs aquí:Inici Marc Sureda
Marc Sureda

Marc Sureda

Aquest migdia la Generalitat de Catalunya ha publicat al DOGC la RESOLUCIÓ SLT/2983/2020 per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

Les noves mesures seran vigents a partir de dilluns 23 de novembre. ​ Podeu consultar la publicació al DOGC des d'aquí.

Dimarts, 17 Novembre 2020 17:58

Comencen les obres al passeig Pompeu Fabra

Aquest dilluns s’han iniciat les obres de millora a les voreres del passeig Pompeu Fabra, amb la voluntat de pacificar el trànsit de vehicles i millorar l’accessibilitat i la seguretat del veïnat. Les millores evitaran que els vehicles aparquin sobre la vorera i, per tant, no la malmetran com succeeix actualment.

Segons ha informat l'Ajuntament, l’ actuació prevista preveu també incrementar els passos de vianants, el canvi d’embornals per uns de més capacitat, arreglar les canonades que provoquen filtracions greus en algun domicili i la substitució dels arbres que actualment estan en mal estat i representen un perill per als vianants.

La llenya dels arbres es durà a Casa Blanca, si alguna persona està interessada en agafar-la ho pot fer.


Dimecres, 18 Novembre 2020 17:39

Crema un cotxe a la carretera C35 a Llagostera

Aquesta tarda s’ha incendiat un vehicle a la carretera C35 al seu pas pel terme municipal de Llagostera. Fins al lloc dels fets s’hi han desplaçat 3 dotacions dels Bombers de la Generalitat de Catalunya, una dotació del Mossos i una patrulla de la Policia Local. Els dos ocupants del vehicle no han resultat ferits segons ha informat la Policia Local. La carretera ha quedat tallada i s’ha donat pas alternatiu en sentit Platja d’Aro mentre mentre els equips d’emergències sufocaven les flames.

L’Agència de Salut Pública de Catalunya impulsa cada any una campanya de vacunació antigripal estacional, que s’adreça especialment a les persones que tenen un alt risc de complicacions si pateixen la grip  i també a les persones o grups que poden transmetre la grip a persones en situació d'alt risc, com ara els professionals de la salut. El període ideal per vacunar-se contra la grip són els mesos d'octubre i novembre (tot i que la vacunació també es pot realitzar fora d'aquest període) i el seu efecte dura un any. A Llagostera la campanya de vacunació va començar el passat 22 d’octubre. Per fer-ho s’ha habilitat un hospital de campanya de la Creu Roja, darrera el CAP i s’han programat diversos horaris que podeu consultar des de llagostera.cat


La primera nit de toc de queda nocturn s’ha viscut sense cap incident a Llagostera. A les sis del matí s'ha acabat la prohibició de sortir al carrer, que va començar ahir a les 22h. Aquesta primera nit de toc de queda ha tingut un caràcter pedagògic, sense aplicar cap sanció. Cal recordar que l'incompliment del toc de queda es castigarà amb multes que aniran des d'un mínim de 300 euros fins a un màxim de 6.000 "per als casos de reincidència o desobediència", segons va avançar el conseller d'Interior, Miquel Sàmper. El Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya ha recuperat el document de declaració d'autoresponsabilitat que ja es va instaurar durant el confinament del mes de març. El podeu descarregar des d’aquí. També us podeu descarregar l'App.


Diumenge, 25 Octubre 2020 14:55

Toc de queda nocturn a tot Catalunya

Avui, diumenge 25 d'octubre, entrarà en vigor la restricció de mobilitat nocturna entre les 22.00 i les 06.00h, per contenir la propagació de la Covid19.

El govern de la Generalitat ha explicat que el confinament nocturn serà vigent després de l'aprovació de les mesures d'estat d'alarma publicada en el Butlletí Oficial de l'Estat.

Els establiments hauran de tancar a les nou del vespre, per donar una hora de marge perquè els clients i treballadors tornin a casa. Les activitats culturals es podran allargar fins a les deu i els assitents tindran temps de tornar fins les onze de la nit. Per a desplaçaments i excepcions caldrà disposar d'una declaració autoresponsable que tribareu aquí.


Les noves restriccions del PROCICAT per contenir la propagació de la COVID-19 han tornat a tancar bars i restaurants. Davant d’aquesta situació alguns d’ells ofereixen servei a domicili o per emportar. L’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament ha publicat un llistat amb la relació d’establiments. Podeu consultar-lo des d’aquí.


Dimarts, 20 Octubre 2020 10:14

Neix la revista Esperit

Una iniciativa sorgida de la derrota dels catalans del 2017, creada en els marges del règim colonial espanyol i del repartiment d'engrunes autonòmic. Així es defineix la revista Esperit, el nou projecte editorial impulsat per l’historiador i periodista llagosterenc Borja Vilallonga, juntament amb els joves historiadors Marc Comerma, Frederic J. Porta i Marc Maynou.

Aquest cap de setmana, coincidint amb l’aniversari de les revolts d’Urquinaona, s’ha fet el llançament oficial del número 1, accessible per subscripció (5 € al mes o 50 € anuals) des de www.esperit.cat

Borja Vilallonga ha explicat que “la revista neix per ser l'antirevista catalana. Una revista que depèn exclusivament dels subscriptors on no s’admet publicitat ni subvencions i que neix, sobretot, per fer germinar una renovació catalana basada en paràmetres espirituals, contra el materialisme i el món modern que ens governen, asfixien i destrueixen.


Amb motiu de l'entrada en vigor de les noves mesures per contenir la Covid-19, l'alcalde de Llagostera, Antoni Navarro, s'ha dirigit a la població per demana responsabilitat individual i col·lectiva i complir amb totes les restriccions dictades per les autoritats. Navarro ha explicat que la Policia Local ha posat més d'un centenar de multes des de l'inici de la pandèmia.
Dilluns, 12 Octubre 2020 07:51

Showcooking amb Martí Rosas i Quim Casellas

Quim Casellas del restaurant Casamar de Llafranc i Martí Rosàs del restaurant Ca la Maria de Llagostera, han estat els encarregats d’oferir el Showcooking del Bolet, que ha servit per donar el tret de sortida oficial a la campanya gastronòmica de la Cuina del Bolet. L’espectacle gastronòmic ha tingut lloc al Teatre Casino Llagosterenc i s’ha pogut seguir en directe per Youtube.