ELPOLLTV

Dic03072024

Back Estàs aquí:Inici Esports Fútbol Marc Sureda
Marc Sureda

Marc Sureda

Amb la presentació del llibre “Terra de dones” de la periodista Laura Saula Tañà, ahir al vespre va quedar inaugurat l’Arrela’t, les Jornades del Segar i el Batre. El llibre, editat per l'editorial Fonoll, recull el testimoni de vuit dones pageses de diverses generacions que expliquen les seves històries personals, inquietuds i visió del món rural il·lustrat amb fotografies del fotoperiodista Jordi Borràs. La presentació va tenir lloc ahir al vespre a la Biblioteca Julià Cutiller a càrrec del regidor de Cultura, Enric Ramionet i de l’autora del llibre, acompanyada de M. Àngels Prat, ramadera de Franciac i de Magda Reixach, ramadera de Can Sagal de Borrassà. Podeu comprar el llibre a la Llibreria Sureda.
Més de 150 vehicles han participat a la Festa de Sant Cristòfol de Llagostera. La rua de cotxes, motos i camions ha començat a l’avinguda de l’Esport i ha desfilat per diversos carrers del poble fins a la plaça Catalunya on han estat beneïts pel patró dels conductors. L’hereu i la Pubilla de Llagostera han lliurat un obsequi commemoratiu a tots els participants. La Festa ha finalitzat amb un sopar popular al Parc de l’Estació organitzat pel Club Patinatge Llagostera.

La guanyadora de la categoria de cotxe engalanat ha estat Carme Hospital, i Lluís Buixeda de la categoria de cotxe clàssic. En la categoria de moto clàssica el premi ha estat per Jordi Vargas i en la categoria de camió engalanat per l'empresa Japic Petit.

Diumenge, 11 Juliol 2021 11:42

Llagostera celebra la Mobile Week Catalunya

Llagostera ha celebrat aquest cap de setmana la Mobile Week, que va iniciar-se dijous amb una marató de l’idCAT mòbil al mercat setmanal i ha finalitzat amb un cicle de conferències a càrrec de Bruno Pèrez, Pep Sánchez, Josep Matas i Josep Maria Ganyet.

La primera de les xerrades va anar a càrrec del pèrit judicial informàtic forense i col·laborador de diversos mitjans de comunicació, Bruno Pèrez, que va tractar de sobre ciberseguretat i hackers. Seguidament el llagosterenc i fundador de Meristation, Pep Sánchez, va oferir la xerrada “Jugant a construir el teu futur”. Dissabte va seguir la programació amb una jornada de portes obertes al Centre de Recursos Tecnològics de Llagostera, i la conferència “Vida digital i drets digitals a càrrec de l’especialista en protecció de dades Josep Matas. El cicle va finalitzar amb l’enginyer informàtic especialitzat en Imatge Digital i Intel·ligència Artificial, Josep Maria Ganyet, amb la xerrada “Astronautes a la Terra” dedicada a com els impactes de la 4a revolució industrial i la pandèmia han canviat el futur.

Llagostera ha estat un dels divuit municipis que enguany han acollit la Mobile Week Catalunya. A més del municipi del Gironès, les altres seus de la demarcació han estat Riudellots de la Selva, Figueres i Girona.

Dilluns, 05 Juliol 2021 22:09

Foc al bosc del cementiri de Llagostera

Aquesta tarda s'ha declarat un incendi al bosc situat darrere del cementiri de Llagostera. Fins al lloc dels fets s'hi han desplaçat 4 dotacions terrestres dels bombers, un helicòpter i una patrulla de la Policia Local. El foc ha cremat uns 500 metres quadrats.
Dilluns, 05 Juliol 2021 08:03

Festa del Segar a Llagostera

Llagostera ha celebrat aquest dissabte la Festa del Segar, organitzada pel col·lectiu de segadors i segadores del municipi, amb el suport de l’Ajuntament. La jornada ha començat amb la tradicional demostració del segar en les seves diferents modalitats, tal com s'ha anat fent des dels anys 40 fins a l'actualitat. Enguany la demostració ha estrenat ubicació en uns camps propers a Sant Llorenç. La Festa ha seguit amb una exposició de fotografies del segar i el batre al Polivalent on també s’ha fet un sopar i ha finalitzat amb l’actuació del grup Sifasol.


Una dona ha hagut de ser atesa i traslladada fins a l’hospital Santa Caterina després d’inhalar fum mentre intentava sufocar les flames d’un incendi que s’ha declarat aquesta tarda a la urbanització Selva Brava. Els fets han passat cap a dos quarts de 6 de la tarda en una parcel·la ubicada a la ronda dels Avellaners. El foc ha cremat uns 300 metres quadrats de vegetació. En les tasques d'extinció hi han intervingut 4 dotacions terrestres de bombers, 1 patrulla dels agents rurals, 1 ambulància del SEM i una patrulla de la Policia Local de Llagostera. Fins al lloc dels fets també s’hi ha desplaçat un helicòpter dels Bombers.
Les actuacions de Mishima i Donallop han tancat aquest divendres la quarta edició del Festival Espurnes a Llagostera. El concert va omplir la plaça del Castell del nucli antic per on han passat diversos artistes i grups musicals entre ells la cantautora Tona Gafarot, el projecte musical Luw, la mataronina Gessamí Boada, el bisbalenc Jordi Serradell i Roba Estesa. Enguany una de les novetats del festival ha estat l’espectacle Cançons de Llibertat on un total de 12 artistes van pujar a l'escenari per cantar a la Llibertat amb col·laboracions exclusives que es van alternar amb poemes recitats en veu en off per personalitats com el president d'Òmnium Jordi Cuixart, la jugadora de bàsquet Laia Palau, el periodista i exdiputat David Fernández o l'exconsellera de cultura Mariàngela Vilallonga. Els organitzadors, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Llagostera, ja han començat a preparar la programació de la pròxima edició.
Dimarts, 22 Juny 2021 18:17

Pintada LGTBIQ+ a Llagostera

En el marc dels actes commemoratius del dia internacional de l’orgull LGTBIQ+, que es celebra el 28 de juny a tot el món, l’Espai Jove de Llagostera ha sortit al carrer per reivindicar la tolerància i la igualtat de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals, intersexuals, queer i altres orientacions sexuals socialment marginades i oprimides. Per fer-ho han repintat un pas de vianants a l’entrada del carrer Consellers amb la bandera multicolor i els cubs de la plaça Catalunya.
Diumenge, 06 Juny 2021 19:55

Foc a l’ermita de Can Nadal

Els Bombers i la Policia Local de Llagostera han hagut de córrer aquesta tarda per sufocar les flames d’un incendi a Can Nadal. Pel que sembla l’incendi s’hauria iniciat a la porta de l’ermita, i s’ha propagat per l’era i voltant de la finca, cremant uns 500 metres quadrats de matolls. La ràpida actuació dels bombers ha impedit que les flames es propaguessin pel bosc. El foc s’ha iniciat pels volts de dos quarts de set la tarda. Fins al lloc dels fets s’hi han desplaçat un total de sis dotacions dels Bombers i una patrulla de la Policia Local, així com diversos membres de l’ADF. No és la primera vegada que entren i malmeten l’ermita de Can Nadal.

Les previsions de pluja per aquesta tarda a Llagostera han obligat als organitzadors del Festival Espuenes a canviar la ubicació de l’espectacle “Cançons de Llibertat” i fer-lo al Teatre Casino Llagosterenc. El concert començarà a les 20h com estava previst i encara queden entrades a la venda.