ELPOLLTV

Dic26062024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Aquest matí, un grup de militants i simpatitzants de Ciutadans han instal·lat una carpa al Passeig Pompeu Fabra, aprofitant el dia de mercat setmanal.

Durant bona part del matí han repartit informació i explicat el seu ideari polític a tothom que s’hi ha apropat. Tot i que durant els darrers dies s’ha especulat sobre una possible llista de Ciutadans a Llagostera, de moment no hi ha res confirmat.


Aquesta setmana s’han iniciat els treballs de construcció d’un mur de pedra al lateral de la carrer Ramal de Llagostera.

Les intenses pluges dels darrers mesos van provocar diversos danys a diferents punts de la població de Llagostera, entre ells l’esllavissada del marge lateral de la vorera al carrer Ramal, al sector Casablanca, que enllaç la carretera de Caldes de Malavella amb la C-65 per anar cap a Girona o bé cap a la Costa Brava.

“Les esllavissades i despreniments en aquest punt són constants, amb l’afectació del vial públic per la quantitat de sediments que s’hi acumulen arrossegats per l’aigua”, tal i com ha explicat l’alcalde Fermí Santamaria.

La solució adoptada ha estat la col·locació de gabions de pedra natural que formen un mur de contenció amb l’objectiu d’evitar més despreniments.

Segons ha informat l'Ajuntament, l’actuació, amb un pressupost d’uns 30.000 euros, està prevista que finalitza a finals d’aquesta mateixa setmana. Mentre durin els treballs és possible que el trànsit es vegi afectat en determinats moments.


L’oficina de Catalana Occident a Llagostera, regentada per la llagosterenca Margarita Darder Esteve, s’ha traslladat al número 21 del passeig Pompeu Fabra. Aquest dilluns al vespre, clients, amics i familiars ho han celebrat amb una copa de cava.

Un any més Llagostera ha estat un dels pobles en acollir la prova internacional d’orientació nocturna a cavall, Le Centaure.

L’organització de l’edició 2019 de “Le Centaure” ha anat a càrrec del Club Esportiu Cavall de Mar, amb el suport de la Federació Internacional de Turisme Eqüestre (FITE), la Federació Catalana d’Hípica, Aceegi, la Secretaria d’Esports de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona, i els Ajuntaments de Llagostera, Castell-Platja d’Aro i S’Agaró, Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d’Aro i Tossa de Mar.

La prova va començar el divendres a les cinc de la tarda amb el sorteig de dorsals, i des d’aquell moment es va iniciar una marató d’esdeveniments que es va acabar el diumenge a les quatre de la tarda amb el lliurament de premis. Després de més de 100 km i 36 hores repartits en dues nits sense lluna els participants varen rebre els seus reconeixements.

En la categoria individual els guanyadors van ser José Romera, Yann Jautard i Isabelle Dubau-Donzé, en primer, segon i tercer lloc, respectivament.

En la categoria duo, la sivella d’or va ser per a l’equip Morvan Libre, amb Jean de Chatillon i Léon Lenz; la sivella de plata va ser per a l’equip local, Estelada de Nit, amb Ricard Grabulosa i Vicky Patino, i el tercer lloc i sivella de bronze va ser per a l’equip Les Provenc-Hautes, amb Audrey Poirier i Mathilde Hervé.

A més, es va repartir un premi com a primer classificat a l’equip Les Gazelles Turbulentes, format per Amelie Van de Woerstyne i Carole Mauuarin. Per la altre banda, en aquesta edició hi havia uns premis especials de la Federació Catalana d’Hípica, per als millors genets catalans, que van ser per a Manuel Ortiz en categoria individual, i per a Vicky Patino i Ricard Grabulosa en categoria duo. El lliurament de premis va comptar amb la presencia dels alcaldes de Llagostera, Fermí Santamaria, i Santa Cristina d’Aro, Xavi Sala.

Dilluns, 11 Febrer 2019 18:47

Dimarts 12: Aturada davant els centres de treball

Publicat per
En el marc de les accions sota el lema L’autodeterminació no és delicte, L'ANC, Òmnium, JxCat, ERC i la CUP, amb el suport de múltiples organitzacions polítiques, sindicals, socials i veïnals, han convicat per aquest dimarts 12 de febrer, una aturada de 10 minuts davant els centres de treball, a les 12 del migdia.
Pilar Aliu, la candidata de Junts per Llagostera a les properes eleccions municipals, s’ha estrenat aquest divendres al vespre omplint el Local Social. Ho ha fet acompanyada dels integrants de la seva llista, que sense revelar-ne l’ordre, n’ha volgut destacar “la combinació de joventut i d’experiència” i la paritat, amb la presència de més dones (12) que homes (10). D’aquesta manera, Junts per Llagostera aposta per una llista renovada que incorpora moltes cares noves procedents del teixit associatiu, cultural, esportiu i empresarial del municipi, així com alguns dels actuals regidors i regidores de l’actual equip de govern liderat per Fermí Santamaria.

L’acte ha comptat amb la participació del cap del comitè local del PDeCat, Marc Peyrecave i de l’alcalde Fermí Santamaria, s’ocuparà de tancar la llista.

Els membres que formen part de la candidatura, a falta de concretar l’ordre són: Robert Montiel , Albert Vinyes, Montse Vilà , Anna Hereu , Xevi Vilella, Jesús Malagon, Ramon Soler, Marc Peyrecabe, Vero Sancho, Adrià Guino, Anna Ayach, Cesca Cabello, Rosa Mª Miró, Olga Gonzalez, Irene i Sergi Miquel, Elena Boadella, Mònica Sánchez, Elisabet Llobet, “Chuchi” i Fermí Santamaria.


Potenciar la celebració del Nadal, construir una pista de Pump Track, millorar la pista esportiva, habilitar una àrea de trial per a bicicletes, arranjar la zona d’aparcament de Casa Blanca, senyalitzar carrils per a vehicles no motoritzats als carrers del nucli urbà, arranjar el camp de futbol de Mont-Rei, millorar i ampliar el parc infantil de Llagostera Residencial, crear una zona d’ombreig al Parc de la Tirolina i instal·lar càmeres de vigilància de seguretat a les entrades del poble, aquestes són les 10 propostes que l’Ajuntament de Llagostera sotmetrà a votació popular.

Les votacions es podran fer presencialment amb unes butlletes que els veïns del municipi rebran properament a casa, o bé telemàticament des de l’espai de participació ciutadana accessible des de www.llagostera.cat/participa.

Per votar és necessari estar empadronat a Llagostera i tenir 16 anys en endavant.

Les votacions es podran fer fins al proper 11 de març a les 15 h. Els resultats de la votació es donaran a conèixer el divendres 15 de març i es publicaran al web de l‘Ajuntament.

Durant el procés de recollida de propostes, iniciat el passat mes de desembre, se n’han rebut un total de 95 propostes, 20 de les quals han estat repetides, 29 descartades i 28 de ja previstes en el pressupost municipal pel 2019.

Cal destacar, que els alumnes de l’ESO de l’Institut de Llagostera han participat activament, per segon any consecutiu, en el procés de recollida de propostes. La proposta més votada sorgida del procés realitzat a l’Institut ha estat la de millorar la pista esportiva. A finals del mes de febrer els alumnes també podran participar a la votació des del mateix centre educatiu.

Totes les propostes han estat valorades i avaluades tant a nivell tècnic com a nivell polític. "La majoria de propostes que no s’han incorporat a la fase final de votació han estat descartades per sobrepassar els 40.000 euros de pressupost màxim fixat, per no ser considerades inversions o no ser de competència municipal”, tal i com va passar l’any passat i segons ha explicat el regidor de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Llagostera, Robert Montiel.

Aquest procés de participació ciutadana compte amb el suport de la Diputació de Girona.

L'alcalde de Llagostera Fermí Santamaria, ha declarat avui al jutjat d'instrucció 1 de Girona, arran de la querella interposada per la companyia d'aigua Rec Madral en relació al subministrament d’aigua a la urbanització la Canyera.

A la sortida del jutjat Santamaria s’ha mostrat molt tranquil, d’haver actuat sempre dins la legalitat i sota la supervisió i aval dels serveis jurídics.

Santamaria ha explicat que en cap cas l’ajuntament ha adjudicat la gestió del servei d’aigua potable a Aqualia, tal i com argumenta Rec Madral entre les seves acusacions, contra l’Ajuntament, la Junta de Compensació i les empreses Aglomerats Girona i Aqualia. Així mateix, Santamaria s’ha referit al pèssim servei de Rec Madral degut al mal estat de la xarxa i ha recordat que bona part de la xarxa de Rec Madral és de fibrociment, un material perjudicial per la Salut.

Actualment Carles Mallart, un dels responsables de Rec Madral, té diversos procediments judicials oberts. A principis de gener va declarar com a investigat al jutjat número 4 de Santa Coloma de Farners per suposades irregularitats en el servei d’aigua a Vidreres.

Ja està oberta la inscripció per als cursos de l’escola de música i dansa de Llagostera que finalitzarà el proper dimarts 12 de febrer. Entre la varietat de cursos hi trobareu nadons i minimúsics, activitats dirigides a infants des dels 6 mesos fins als 3 anys per fer-los viure la música de ben petits.

Si el que voleu és tocar un instrument, podeu apuntar-vos a ukelele o a bateria, trobareu tota la informació a la imatge.

Per a més informació i/o inscripcions podeu dirigir-vos a la secretaria de l’escola de dilluns a divendres de 17.15h a 20.30h o al correu Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Crear noves experiències de compra, incrementar el volum de visitants a les botigues i vincular la gastronomia, la cultura, les noves tecnologies i l’oci amb el comerç local són alguns dels objectius del projecte “Botigues pròximes, Llagostera autèntica” liderat per la Unió de Botiguers, amb el suport de l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament i la participació de la Universitat de Girona.

Entre les actuacions previstes hi ha la signatura d’un conveni de col·laboració entre la Unió de Botiguers de Llagostera i el Departament d’Arquitectura i Enginyeria del Territori de la Universitat de Girona, que actualment disposa d’un grup de treball sobre desenvolupament rural, turisme, comerç alimentari al detall i urbanisme, liderat per la professora Nadia Fava.

Aquest dimarts ha tingut lloc la presentació del projecte al local Social de La Caixa de Llagostera on hi han participat els alumenes de tercer de la facultat d’Arquitectura i Enginyeria de la UdG, que s’ocuparan de l’anàlisi que servirà per identificar la marca del comerç de Llagostera.

La nova marca comercial de Llagostera es donarà a conèixer durant la celebració de la Festa Major prevista pel mes de juny on la Unió de botiguers iniciarà una campanya de promoció i dinamització entre els seus associats i clients i durant la celebració de la Fira del Bolet prevista pel mes d’octubre.

Paral·lelament, la Unió de Botiguers treballarà amb l’Espai Cultural Casa de les Vídues per potenciar la utilització del Carnet Jove vinculant l’oferta comercial amb la cultura, l’esbarjo i la formació dels joves. Durant el desenvolupament el projecte, els alumnes de la UdG, encarregats de l’anàlisi i definició de la nova marca comercial de Llagostera, visitaran diverses vegades el municipi per conèixer de primera mà els seus trets diferencials, a nivell urbanístic, cultural, paisatgístic i comercial per tal d’identificar els trets diferencials que singularitzen Llagostera. El projecte compte amb el suport de la Diputació de Girona.