ELPOLLTV

Div05072024

Back Estàs aquí:Inici Notices ERC Llagostera prepara una moció per dedicar un carrer a les llevadores del municipi
Dimarts, 02 Juliol 2024 21:36

ERC Llagostera prepara una moció per dedicar un carrer a les llevadores del municipi

Publicat per  Redacció
Valorar aquest article
(5 Vots)
Els republicans van fer pública la iniciativa el passat divendres, durant l’acte d’homenatge que es va fer al col·lectiu de llevadores.

El passat divendres 28 de juny, Esquerra Llagostera va organitzar un homenatge a les llevadores del municipi per fer un reconeixement a la valuosa tasca d’aquest col·lectiu al conjunt de la població. L’acte, celebrat al Parc de la Torre, va comptar amb la participació de Rosa Maria Massana, infermera jubilada i autora de "Breu història de la infermeria a Llagostera", i Marta Sagué, llevadora actual del CAP de Llagostera.

Durant la celebració, el portaveu d’Esquerra Llagostera, Eduard Diaz, va explicar que amb l’objectiu de dignificar la memòria de les llevadores, el grup municipal presentarà una moció proposant canviar el nom del carrer José Canalejas pel Carrer de les Llevadores, “un gest simbòlic per reconèixer de manera permanent la seva contribució a la salut i el benestar de la comunitat”.

"Estic convençut que aquesta proposta serà ben rebuda per tots els grups del consistori. És cosa de tots protegir i conservar el patrimoni immaterial del nostre municipi, i la tasca de les llevadores va tenir, i segueix tenint, una gran transcendència en la vida de les dones de Llagostera", va declarar Diaz.

Així mateix, Esquerra Llagostera demanarà dignificar l’espai dedicat a la llevadora Manuela Izquierdo i sol·licitarà a l’ajuntament la creació d’una exposició sobre la història de les llevadores, per tal de preservar i difondre aquest llegat. En el transcurs de l’acte, Rosa Massana va destacar la valuosa tasca de les llevadores en una època on els recursos mèdics i de mobilitat eren escassos, subratllant el paper fonamental d’aquestes professionals com a suport físic i emocional per a les dones que donaven a llum. També va compartir nombroses anècdotes que ha anat recollint arreu de la demarcació de Girona, a través de converses amb llevadores de diverses èpoques.

Per la seva banda, Marta Sagué va explicar la feina que realitzen avui dia les llevadores tant als hospitals com als centres d’atenció primària, posant èmfasi en la importància de cuidar l’estat emocional de les mares i acompanyar-les en una de les experiències més significatives de la seva vida. Però també va recordar tots els serveis que realitzen més enllà dels embarassos i parts i va recordar a totes les assistents la importància de les revisions periòdiques. Finalment, les membres del grup llagosterenc de Dones (S)Àvies van compartir anècdotes i experiències personals en un ambient distès i emotiu, afegint un toc especial a l’acte.

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.