ELPOLLTV

Div29032024

Back Estàs aquí:Inici Notices Interior activa en fase d'alerta el Programa Operatiu Específic d'Habitatge a tot el país
Dijous, 24 Gener 2013 22:22

Interior activa en fase d'alerta el Programa Operatiu Específic d'Habitatge a tot el país

Publicat per 
Valorar aquest article
(1 Vot)
Moment de la reunió Moment de la reunió Gencat
El departament d’Interior ha elevat a Nivell 1 el POE d’Habitatge, a tot Catalunya, arran dels últims episodis d’assalts violents viscuts al territori. Aquests POE, que s’havia activat únicament a nivell regional, s’ha elevat ara a nivell nacional per “esmenar més recursos i poder coordinar millor les tasques policials dels diferents cossos operatius”.
 
Així ho ha afirmat el conseller Espadaler, a la reunió de la Junta Local de Seguretat de Castell- Platja d’Aro, celebrada aquest dilluns i presidida pel seu alcalde, Joan Giraut.
“Som conscients que l’onada de robatoris preocupa a la ciutadania, i no ho volem menystenir i per això, en cap moment, el Govern de Catalunya a través del departament d’Interior i concretament del Cos de Mossos d’Esquadra i les Policies Locals ha baixat la guàrdia” ha dit Espadaler.
 
El nombre de robatoris i /o intimidació a tot Catalunya l’any 2012 va ser de 567. Això representa un 6,58% més que el 2011, en que hi van haver 532. Dels 567, 54 es van produir a les comarques gironines, el que representa menys del 10% de tot el territori. Pel que fa als índex de resolució, durant el 2012 van ser del 60%.
 
Així mateix, en menys d’una setmana, s’han fet 24 detencions en relació a robatoris amb força a domicilis. “Aquestes detencions són fruit de l’extraordinari treball policial que s’ha fet”, ha destacat el conseller. “Estem començant a recollir els fruits d’una feina ben feta per part de tots els operatius policials”, ha afegit.
 
El conseller ha posat l’accent en la coordinació policial i ha destacat la importància d’informar la ciutadania per tal de traslladar-los una major percepció de seguretat.
 
Per la seva banda, l’alcalde que ha agraït la presència del conseller en aquesta Junta, ha valorat molt positivament la reunió dient  “que s’ha anat molt directe al moll del l’os, cadascú amb la seva part i sumant esforços entre l’àmbit municipal i el Govern de la Generalitat”.
 
La reunió també ha comptat amb l’assistència del delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús; el director general d’Administració de Seguretat, Andreu J. Martínez, el director dels Serveis Territorials del Departament d’Interior a Girona, Albert Ballesta i el comissari Joaquim Belenguer, cap de la Regió Policial Girona, entre d’altres autoritats.
  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.