ELPOLLTV

Div29032024

Back Estàs aquí:Inici Notices S'enfonsa la feina feta a Catalunya a favor de la inserció de persones amb DI
Dijous, 23 Maig 2013 22:59

S'enfonsa la feina feta a Catalunya a favor de la inserció de persones amb DI

Publicat per 
Valorar aquest article
(5 Vots)

La plataforma Discapacitat Intel·lectual a Catalunya (Dincat), que representa a 310 entitats i a 30.000 persones, ha denunciat que les retallades afecten greument a l’intent de normalitzar la vida social i laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual. 

La Montse Castellana, la mare d'en Pau, un noi de Llagostera amb discapacitat intel·lectual, s’ha posat en contacte amb ElPollTV per explicar-nos la sitaució. Ella afirma que a Catalunya es va apostar i de forma molt més avançada que a Espanya per tal que les persones amb discapacitat intel·lectual fossin considerades ciutadans i ciutadanes amb els mateixos drets i deures que la resta dels seus conciutadans. Castellana assegura que "quan com a societat estàvem començant a aconseguir-ho s’han retallat 53 milions d’euros acceptats per les administracions com el mínim necessari per atendre a aquestes persones amb dignitat. Val a dir que ja està comprovat que el sobrecost mínim per una família amb un fill/a amb DI ratlla els 20.000€ anuals; no es tracta només de la pèrdua de llocs de treball sinó que s’estan vulnerant drets humans sense cap consideració. S’ha traspassat la ratlla vermella del que hauríem de considerar ètica i moralment acceptable”.

La Montse és la mare d’en Pau, un noi de Llagostera amb discapacitat intel·lectual i que també s’ha vist afectat per aquestes retallades. Actualment en Pau ha començat a fer pràctiques a l’IES Narcís Xifra de Girona un dia a la setmana. A en Pau li fa molta il·lusió treballar ‘com tothom’ i anar a viure amb la seva novia quan puguin. Ara també  està aprenent a cuinar per anar a viure en un pis amb 3 companys més, els pares no viuran sempre, i gràcies a les classes d’informàtica ja sap respondre correus electrònics. 

Però tot plegat es pot convertir en una mera il·lusió. De moment no té ni feina.

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.