ELPOLLTV

Dij18042024

Back Estàs aquí:Inici Agenda Finalitza el II Cicle de Conferències de l’Arxiu de Llagostera
Dijous, 12 Desembre 2013 10:26

Finalitza el II Cicle de Conferències de l’Arxiu de Llagostera

Publicat per 
Valorar aquest article
(1 Vot)

Demà divendres 13 de desembre s’acaba el II Cicle de Conferències de l’Arxiu llagosterenc amb la xerrada a càrrec del professor de Geografia de la Universitat de Girona Josep Pintó. Sota el títol “El paisatge de la plana de la Selva: Valors i problemàtiques” la xerrada servirà per fer una aproximació geogràfica al paisatge de Llagostera.

El cicle, anomenat “Homes, terres i paisatge. L’estructura de l’espai agrari a Llagostera del segle XIV al XXI”, ha constat de 5 sessions dedicades a l’ordenació del territori de Llagostera des de l’edat mitjana fins a l’actualitat.

La primera sessió es va dedicar als “Masos de Panedes i de Romanyà de la Selva a l’edat mitjana” a càrrec de l’arqueòleg i historiador Joan Llinàs i de l’historiador Elvis Mallorquí.

La segona conferència va anar a càrrec l’historiador Pere Gifre sobre “Les transformacions dels masos de Llagostera durant els segles XVI i XVII”.

La tercera va anar a càrrec de Francesc Nadal, catedràtic de Geografia Humana de la Universitat de Barcelona i de Jesús Burgueño, professor de Geografia de la Universitat de Lleida sota el títol “Agustí Bragat i el plànol de l’Amillarament de Llagostera (1863-1879)”. En aquesta ocasió el llagosterenc Eduard Díaz, membre del grup de recerca Història de les societat rurals de la Universitat de Girona, va presentar el seu projecte de tesi doctoral “Canvi històric i dinàmiques socials a Llagostera, Suro, Urbanisme i Creixement Econòmica (S. XVIII I XIX)”.

La quarta xerrada va anar a càrrec d’Enric Saguer, professor d’Història Econòmica de la Universitat de Girona, sota el títol de “Els Masos i Masoveries des de la crisi de finals del segle XIX”.

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.