ELPOLLTV

Div26042024

Back Estàs aquí:Inici Notices L’Escola Lacustària aconsegueix estalviar 4,62 tones de CO2
Dimarts, 14 Gener 2014 13:38

L’Escola Lacustària aconsegueix estalviar 4,62 tones de CO2

Publicat per  Redacció
Valorar aquest article
(3 Vots)

El projecte Euronet 50/50 s’emmarca dins el Pacte d’alcaldes, una iniciativa de la Comissió Europea, que té com a objectiu reduir un 20%, abans de l’any 2020, les emissions de CO2 i de gasos d’efecte hivernacle.

Durant el curs, l'escola ha creat un equip energètic que s'ha encarregat de sensibilitzar sobre el canvi climàtic i l'ús de l'energia a l'escola, ha après a utilitzar diversos aparells de mesura i ha proposat un conjunt de bones pràctiques ambientals per tal d'aconseguir un estalvi econòmic i una reducció d'emissions de diòxid de carboni.

Aquesta proposta educativa, coordinada des del Consell Comarcal del Gironès, premia econòmicament als responsables d’aplicar les mesures d’eficiència energètica, tan a l’escola com als gestors del equipament (l’ajuntament), amb el propi estalvi aconseguit.

Gràcies a la aplicació de les bones pràctiques per a l’eficiència energètica i contra el canvi climàtic d’aquest projecte europeu, durant el curs 2012/13 l’escola ha aconseguit estalviar 23.251 kWh en electricitat i calefacció, equivalent a la reducció de 4,62 tones de emissions de CO2, que correspon a un estalvi econòmic de 2.202,29€. Aquest import es distribuirà de forma equitativa entre l’escola i l’ajuntament, invertint-se en millores energètiques a les instal·lacions de l’escola.

Aquest curs 2013/14 l’escola continua el projecte Euronet 50/50 amb noves mesures, a més de les bones pràctiques ambientals que fa anys que aplica com a Escola verda.

L’escola també participa aquest curs en el Premi Medi Ambient CILMA 2013/14, com a candidata a ser una de les millors escoles en estalvi i eficiència energètica de les comarques de Girona.

 

 

 

 

Participants a la conversa

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.