ELPOLLTV

Div19042024

Back Estàs aquí:Inici Notices L’Ajuntament obre un procés participatiu per escollir la bandera oficial del municipi
Dissabte, 05 Juliol 2014 13:29

L’Ajuntament obre un procés participatiu per escollir la bandera oficial del municipi

Publicat per 
Valorar aquest article
(1 Vot)

L’Ajuntament de Llagostera iniciarà un procés participatiu obert a la ciutadania per escollir el disseny de la bandera oficial del municipi. Segons ha informat l'Ajuntament, les dues opcions de disseny que es plantegen han estat proposades per l’assessor d’heràldica i genealogia, Armand de Fluvià, del Departament de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat de Catalunya. Ambdues propostes combinen un element vermell sobre fons blanc. La primera opció és la llagosta vermella, senyal principal, original i identificatiu de l’escut. La segona opció converteix el mateix senyal en peça i la llagosta queda esquematitzada en forma de pal central de color vermell. Les votacions es podran fer de forma electrònica des de www.llagostera.cat mitjançant un sistema de validació per DNI, on podran participar-hi totes les persones majors de 16 anys empadronades al municipi. També es podrà votar físicament des de les oficines de l’Ajuntament. El termini de votacions començarà el proper dilluns 7 de juliol fins al 21 de juliol a les 15 h. El resultat de les votacions serà vinculant i es donarà a conèixer el dia 22 de juliol, moment en què s’iniciarà el procediment administratiu perquè el Departament de Governació i Relacions Institucionals oficialitzi la bandera. Pots votar des d'aquí.

Participants a la conversa

Carrega comentaris anteriors
  • Convidat (Zeus)

    Permalink

    Llagostera Crustaci de l'ordre dels decàpodes i de la família dels palinúrids (Palinurus vulgaris) amb antenes llargues i fortes i les potes del primer parell acabades en una ungla robusta, molt apreciat en gastronomia i a Llagostera.

  • Convidat (Llagosta oficial)

    Permalink

    Històricament el senyal amb el qual s’ha identificat la vila de Llagostera és una llagosta de mar:

    • Els notaris de Llagostera del segle XVII utilitzaven un segell amb una llagosta per timbrar els seus documents. (AHG. Fons notarial Caldes de Malavella - Llagostera)
    • El retaule barroc de l’altar major de l’església parroquial de Sant Feliu, construït entre 1667 i 1675, tenia dos escuts en relleu amb una llagosta de mar i les lletres ERA situats simètricament a cada banda del retaule. (CASADEVALL, Miquel (1962b): «Al voltant d’una garrafa. Un escut», Lacustaria [Llagostera], n. 5, p. 10-12. - GRAU, Josep M. T. – PUIG, Roser (1997): «Retaules barrocs», Crònica [Llagostera], n. 15.)
    • El segle XIX a l’Ajuntament existien uns domassos amb l’escut de la llagosta (CASADEVALL, Miquel (1962b): «Al voltant d’una garrafa. Un escut», Lacustaria [Llagostera], n. 5, p. 10-12.
    • La primera seu del Casino de Llagostera al carrer Sant Pere tenia un escut pintat a la paret amb una llagosta de mar. (CASADEVALL, Miquel (1962b): «Al voltant d’una garrafa. Un escut», Lacustaria [Llagostera], n. 5, p. 10-12.

  • Convidat (Poca imaginacio)

    Permalink

    Quina manca d' imaginacio......Qui ha estat el dissenyador d'aquests nyaps? Una mica de creativitat si us plau.... No va trobar res millor que un llençol amb una llagosta al bell mig? Que serem del Madrid ara?? I una copia de la bandera del Peru a l inrevés. Posats a tenir poca imaginacio, haver reproduit l escut nou en una bandera rectangular i avall que fa baixada. Per cert , fa falta una bandera pel poble???

  • Convidat (Jubilat)

    Permalink

    Perquè coll.............ns volem l´escamarlà si no tenim costa ?
    Que ens tornin la Cala que teniem, i si no la Llagosta de rostoll , que Llagostera es , hi ha estat un Poble principalment agricola i forestal.
    Nomès heu d´entrara Can Caciques.
    Es ben bè que darrera d´una taula es fan les pitjors bestiesses si no es tè coneixement d´on trepitjes.:(:(:(

  • Convidat (Convidat (Rosa))

    Permalink

    Si tenim que teni la llagosta per força, que sigui la llagosta de rostoll i de fondo la senyera.Que som un poble de Catalunya. Que no estem a Madrid .Fondo blanc no representa el poble de Catalunya. No estaba bé el escut que tenimam ?.Que és molt lletja la llagosta que voleu pusa.

  • Convidat (A veure)

    Permalink

    Els escuts i banderes no responen a criteris de disseny, si no històrics i heràldics. Abans de fer propostes si us plau, documenteu-vos. Referent al tema llagosta aquí teniu els antecedents.

    web arxiu

    Salutacions

  • Convidat (Llagosterenca)

    Permalink

    Quin horror de bandera!!! opto per una bandera amb uns cargols amb peus de porc que fa més poble.......

  • Convidat (pet de llop)

    Permalink

    Ridícula, i perquè no un carbassó? o una butifarra? o un formatge de cabra? penòs, això no simbolitza el nostra poble

  • Convidat (zanaffer)

    Permalink

    Els escuts i banderes han de tenir un criteri històric i heràldic, ho trobo molt bé, pero crec que es pot deixar de banda quan un grup de persones va fer el mateix fa molt temps enrera, per posar una llagosta de mar a l'escut, cosa que no té cap sentit, almenys pel poble de Llagostera. Opino que no cal mantenir la ignorància d'aquell temps i encara som a temps de reparar aquest ridícul que alguns volem promoure.

  • Convidat (tort)

    Permalink

    no em fa cap gracia ni un ni altre son bonics ni son tan i tan historics. es podia haber fet molt millor.quina pena tot plegat,haber de triar entre un de dolent i un altre de pitjor,que vagi bè.

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.