ELPOLLTV

Div29032024

Back Estàs aquí:Inici Notices El Projecte europeu Euronet 50/50 de millora de l'eficiència energética arriba a les escoles del poble
Dimarts, 11 Novembre 2014 13:55

El Projecte europeu Euronet 50/50 de millora de l'eficiència energética arriba a les escoles del poble

Publicat per 
Valorar aquest article
(2 Vots)

El Consell Comarcal del Gironès, les escoles Forn d'Anells de Fornells de la Selva, les escoles Lacustària i Puig de Cadiretes de Llagostera i l'escola l'Aixart de Cervià de Ter i els respectius Ajuntaments han realitzat el projecte europeu Euronet 50/50 contra el canvi climàtic mitjançant la implantació de mesures d’estalvi energètic. El projecte Euronet 50/50 s’emmarca en el Pacte d’Alcaldes, una iniciativa de la Comissió Europea, que té com a objectiu superar el compromís de la UE de reduir en un 20%, abans de l’any 2020, les emissions de CO2 i dels gasos d’efecte hivernacle. Aquesta proposta educativa, que té el suport d'Energia Intel•ligent, es realitza a 50 escoles de més dels 9 països de la Unió Europea que apliquen la metodologia 50/50.

Durant el curs, cada escola ha creat un equip energètic que s'ha encarregat de sensibilitzar sobre el canvi climàtic i l'ús de l'energia a l'escola, ha après a utilitzar diversos aparells de mesura i ha proposat un conjunt de bones pràctiques ambientals per tal d'aconseguir un estalvi econòmic i una reducció d'emissions de diòxid de carboni. L'alumnat, a part d'entendre la problemàtica que suposa el canvi climàtic, ha participat de forma activa en les activitats educatives que planteja aquesta iniciativa d'educació ambiental. Les 4 escoles del Gironès que han participat en el projecte el curs 2013/14 han aconseguit un estalvi total de 33,476 tones de diòxid de carboni i un estalvi de 12.046 euros únicament amb l'aplicació de bones practiques ambientals. Aquesta quantitat es repartirà de forma equitativa entre les escoles i els respectius ajuntaments.


 

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.