ELPOLLTV

Dil04122023

Back Estàs aquí:Inici Notices Presenten una Tesi Doctoral sobre Sostenibilitat inspirada en el Mas Roig de Llagostera
Dijous, 16 Juliol 2015 07:39

Presenten una Tesi Doctoral sobre Sostenibilitat inspirada en el Mas Roig de Llagostera

Publicat per  Redacció
Valorar aquest article
(7 Vots)
Pep Salas durant la presentació de la Tesi Doctoral Pep Salas durant la presentació de la Tesi Doctoral

Aquest dimarts ha tingut lloc a Barcelona la defensa de la tesi doctoral “Complexitat tècnica i socioeconòmica del model energètic. Una aproximació biomimètica a les xarxes de transmissió d’energia i informació smart grid” per part d’en Pep Salas i Prat

La tesi, realitzada dins l’Institut de Sostenibilitat de la Universitat Politècnica de Catalunya, planteja els reptes tecnològics, socials i econòmics de la transició de model energètic des dels combustibles fòssils als renovables. Una visió humanista de la qüestió energètica que va rebre un excel·lent cum laude, la màxima qualificació possible.

Durant la defensa es va referenciar el Mas Roig de Llagostera i es va donar l’agraïment, entre d’altres, al Dr. Sureda per la seva contribució conceptual i pràctica des del Centre d’Interpretació de la Sostenibilitat. Concretament, una part important de l’experimentació feta, així com la vessant més teòrica que fonamenta la tesi, s’han dut a terme en el Mas Roig durant els darrers anys a partir de casos pràctics d’aquest petit Centre d’Investigació “per reforçar la reflexió teòrica amb la força de l’experimentació, interioritzar els fluxos d’energia i aprendre a respectar-los i aprofitar-los dins els seus límits” va manifestar el ponent.

La tesi va concloure amb un explícit “El meu laboratori, el món” apel·lant a la complexitat de la qüestió i posant de relleu el paper cabdal del Paratge Natural del Mas Roig. “La recerca s’ha fet també en els boscos i en altres ecosistemes, observant-ne els fluxos d’energia i de materials. I també a casa, experimentant amb sistemes d’estalvi energètic actius i passius i amb aprofitament de l’energia solar (...) podent-ho explicar, d’aquesta manera, als meus fills, amb la seguretat que la seva generació viurà plenament la tensió derivada del canvi de model energètic. Sabem que no té un final escrit, però cal ser-ne conscients, poder transmetre’ls-hi el coneixement i, sobretot, facilitar que ells també ho experimentin per sí mateixos a nivell personal com a fet intransferible i de gran calat en la seva formació com a persones i ciutadans” i es aquí on el Mas Roig ha estat una eina de referència pel ja, nou doctor.

Participants a la conversa

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.