ELPOLLTV

Dim30042024

Back Estàs aquí:Inici Agenda Observació de Mart
Dimarts, 17 Maig 2016 13:10

Observació de Mart

Publicat per 
Valorar aquest article
(2 Vots)
Observació de Mart Astrogirona

El dia 22 de maig de 2016 Mart arriba a la seva oposició, en un dels moments de màxima proximitat a la Terra. Les oposicions de Mart ocorren quan el planeta Terra, en la seva òrbita interior, passa entre el Sol i el planeta Mart. A causa de les òrbites dels dos planetes, això passa aproximadament cada 2 anys i 2 mesos (26 mesos).

El dissabte 21 de maig es podrà observar Mart amb l’Associació Astronòmica de Girona, que obrirà les portes de l’observatori Can Roig.

En primer lloc a les 22:00, Rafael Balaguer Rosa, president de l’Entitat, farà una breu explicació sobre Mart per, tot seguit, visionar una espectacular col·lecció d’imatges de Mart en 3D. En acabar, el públic podrà pujar a la cúpula a veure els equips i conèixer l’observatori. També es podrà observar Mart i la Lluna a través de diversos telescopis que l’Associació desplegarà a la plaça August Vidal, la plaça de la Biblioteca Julià Cutiller.
Aquesta és una activitat gratuïta i oberta a tothom. Depenent de l’afluència de públic i atesa la capacitat de la sala d’actes, la xerrada i la projecció en 3D s’aniran repetint de 22:00 a 24:00.

Font: Astrogirona


 

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.