ELPOLLTV

Dil29042024

Back Estàs aquí:Inici Notices La moció per declarar persona non grata a Felip VI no prospera
Divendres, 27 Maig 2016 10:40

La moció per declarar persona non grata a Felip VI no prospera

Publicat per  Redacció
Valorar aquest article
(4 Vots)
La moció presentada per Llagostera per la Independència, on es proposava declarar persona non grata al Rei Felip VI no ha prosperat. El Ple municipal celebrat aquest dimecres ha desestimar la moció amb els vots contraris de CiU i els vots favorables d’ERC i Alternativa per Llagostera. El portaveu de CiU, Ramon Soler, va argumentar el posicionament de la seva formació considerant que “per construir un país nou cal la suma de molta gent, de sensibilitats diferents i que l’èxit del procés ha estat la seva transversalitat”. En aquest sentit, Soler, va manifestar que “primer cal construir el país que volem i després ja decidirem democràticament de quina manera ens governem”. Segons el portaveu de CiU “declarar persones non grates no és la millor manera de sumar adhesions al procés i no considerem apropiat fer llistes de bons i dolents perquè no aporta res.”

Participants a la conversa

Carrega comentaris anteriors
  • Convidat (ep)

    En resposta a: Convidat (Zasca) Permalink

    que erc va entabenar l'anc? a l'anc no ens ha entabenat ningú! més faltaria!

  • Convidat (il·lúsa)

    En resposta a: Convidat (ep) Permalink

    Jo em pensaba que l'ANC es dedicava a sumar gent per aconseguir la independencia, però devia estar equivocada. Ara veig que enlloc de Llagostera per la independencia, us hauríeu de dir Llagostera per la República. La que han entabenat és a mí

  • Convidat (un que apssava per aqui)

    En resposta a: Convidat (il·lúsa) Permalink

    Vols la independència de l'estat espanyol però no la independència amb el seu cap de l'estat? m'ho expliques això?
    No he llegit la moció, així que no sé ben bé els termes que s'havien d'acordar, però declarar persona non grata en general no ve a ser res més que una actuació simbòlica, ja que senzillament vol dir que la persona en qüestió no resulta grata per tal (en aquest cas pel poble de Llagostera).

  • Convidat (il·lusa)

    En resposta a: Convidat (un que apssava per aqui) Permalink

    Si no t'has llegit la moció, potser que primer l'escoltis abans de donar lliçons. Jo no se què te a veure la construcció d'un nou país amb declarar persones non grates a tot aquell que no combregui amb el que volen els d'ERC o l'ANC de Lagostera. El que dic es que o han entabanat a l'ANC o m'estan entabanant a mí. Si Llagostera per la independencia és una filial d'ERC de Llagostera, que ho diguin, no passa res, però llavors que no vulguin enredar al personal.

  • Convidat (un que passava per aqui en contesta a il·lusa)

    En resposta a: Convidat (un que apssava per aqui) Permalink

    Il·lusa, no m'he pogut llegir la moció perquè no l'he pogut trobar publicada enlloc, perdona si no he fet una recerca prou acurada. Si tu n'has tingut el plaer de poder-la llegir, me la podries passar d'alguna forma o dir on l'has pogut llegir i així podré?
    Per altra banda jo no te contradit en cap moment de que l'ANC l'haguessin entabanat ni res semblant (això ho deia un tal ep), només deia que fora de l'àmbit diplomàtic. qualsevol institució que declari algú non grat, no té cap mena de validesa jurídica, per tant és una cosa completament simbòlica, en aquest aquest de rebuig a un símbol de l'estat espanyol al meu entendre.

  • Convidat (Toma)

    Permalink

    Sí senyor! Molt ben dit Zasca. Jo ja començo a estar cansadet d'aquesta cançó.

  • Convidat (Platero y yo)

    Permalink

    Me parece muy bien.

  • Convidat (Alfons Martín i Reig)

    Permalink

    Hola il·lusa,
    Dir que LlxI és una filial d'ERC és ignorància o mala fe.
    De fet el president de LlxI anava a les llistes de CiU...
    Pots estar d'acord o no amb la moció, però ni som filial de ningú ni entabanem a la gent.

    Salut!
    A.

  • Convidat (il·lusa)

    En resposta a: Convidat (Alfons Martín i Reig) Permalink

    Jo simpatitzo amb Llagostera per la independencia, però em sembla que aquesta moció seria mes apropiada per Llagostera per la República. No costa tant d'entendre.
    Pel que passava per aquí, nomes cal que escoltis el ple per la radio o et miris el vídeo i podràs sentir el contingut de la moció.

  • Convidat (Elena)

    Permalink

    L'ANC advoca per una república catalana. Només cal que entris a la pàgina principal de l'ANC (https://assemblea.cat/) per trobar el lema "endavant república catalana". Per tant, l'ANC de Llagostera ni s'ha deixat entabanar ni enganya ningú.

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.