ELPOLLTV

Dil29042024

Back Estàs aquí:Inici Notices Sergi Miquel: "No va ser fàcil prendre la decisió"
Dimecres, 06 Juliol 2016 15:39

Sergi Miquel: "No va ser fàcil prendre la decisió"

Publicat per 
Valorar aquest article
(3 Vots)
Sergi Miquel durant l'acte de campanya a Llagostera el passat mes de juny Sergi Miquel durant l'acte de campanya a Llagostera el passat mes de juny Marc Sureda

Entrevistem al llagosterenc Sergi Miquel, que va resultar escollit diputat gironí de CDC al Congrés dels Diputats, a les passades eleccions del 26 de juny. Miquel no té intenció d’instal·lar-se a Madrid i compaginarà la tasca de diputat amb l’actual càrrec de regidor a l’Ajuntament de Llagostera. Quan li preguntem si el veurem d’aquí tres anys encapçalant la llista de CDC a les municipals de Llagostera ens diu que “encara ha de ploure molt...”

Com portes el teu castellà? Preparat per anar a Madrid?

[Riu...] Haurem de refrescar algunes coses però crec que som a temps de salvar-ho. Sí, és tot un repte però sí. De fet no és anar-hi a viure del tot és només passar-hi dos o tres dies a la setmana i això m’ho fa més fàcil.

A les darreres eleccions catalanes et vas quedar a pocs vots d’entrar al Parlament de Catalunya com a diputat de Junts pel sí. Anar a Madrid, serveix per desclavar l’espina clavada?

En certa manera sí. La veritat és que ja havia passat pàgina i tenia altres coses al cap però arribat el moment de fer les llistes el partit va pensar que podia encaixar amb el perfil que es buscava i m’ho van proposar. No va ser fàcil prendre la decisió, vaig tenir poc temps i pràcticament vaig acabar acceptant per un tema de compromís i responsabilitat amb el partit que no per que això formés part dels meus plans.

Secretari general de la Joventut Nacionalista de Catalunya, regidor de l’Ajuntament de Llagostera, càrrec eventual a l’oficina de relacions institucionals del Departament de Cultura de la Generalitat i ara diputat al Congrés dels diputats... Hi ha qui diu ets un aclaparador de càrrecs.  Seguiràs de regidor a l’Ajuntament de Llagostera?

Fixa’t que dit així fa respecte i tot. S’explica poc que com a secretari general no cobro ni un sol euro i que com a regidor vaig renunciar des de principis d’any a les retribucions dels regidors de govern. Algú diu que ho vaig deixar per que no era compatible però sí que ho és. Vaig decidir que no volia cobrar el mateix que els meus companys de l’equip de govern per que vaig tenir la sort de poder tenir un lloc de responsabilitat a la Generalitat on ja em sentia prou ben pagat i així ho vaig dir. D’això vaig decidir no fer-ne gala ni política. És una decisió personal que respon a una manera concreta d’entendre la política que entén que els representants públics han de tenir unes retribucions correctes ajustades a la seva responsabilitat però que no oblida mai la vocació de servei.

Dit això hi ha experiències que demostren que és compatible tenir responsabilitats al món municipal amb l’exercici del càrrec de diputat a Madrid. La mateixa cap de llista d’Esquerra al Congrés ha estat sempre vinculada al món municipal o l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, ha sigut alcaldessa i diputada sense problema.

Deixaràs la feina a la Generalitat per centrar-te en l’activitat del congrés? 

Sí, això sí.

Tens previst instal·lar-te a Madrid o pujaràs i baixaràs?

L’activitat allà va de dimarts a dijous. En principi haig de fer dues nits a Madrid i la resta les puc fer a casa de manera que no tinc previst marxar a Madrid més del que sigui estrictament necessari.

La setmana passada es va confirmar que Mas, Ortega i Rigau aniran a judici pel 9N... Aquest fet reforça el full de ruta cap a la independència?   

No sé si reforça el full de ruta però està clar que reforça la necessitat de construir un país nou sobre unes bases noves que no permetin que ningú hagi d’anar a cap judici per haver deixat votar ni on es permeti que ministres juguin amb la justícia i la policia per alterar resultats electorals.

Ja per acabar... Et veurem a les properes eleccions municipals encapçalant la llista de CDC?

Encara falten tres anys per les properes eleccions municipals. Si fa dos mesos m’haguessis dit que avui seria diputat t’hagués dit que de cap manera però la vida dona voltes i mira on sóc... amb això vull dir que no sé on estaré jo d’aquí tres anys ni quins plans i projectes tindrem des del partit. Estic segur que encara ha de ploure molt...


Participants a la conversa

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.