ELPOLLTV

Dis27042024

Back Estàs aquí:Inici Notices ‪Les ordenances fiscals del 2017 preveuen una baixada del 2% de l’IBI i la congelació d’impostos i taxes‬
Dijous, 27 Octubre 2016 09:01

‪Les ordenances fiscals del 2017 preveuen una baixada del 2% de l’IBI i la congelació d’impostos i taxes‬

Publicat per  Redacció
Valorar aquest article
(2 Vots)

Seguint la tendència dels darrers 4 anys, l’equip de govern de l’Ajuntament de Llagostera (CiU) ha proposat la reducció de l’IBI i la congelació de la resta de taxes i impostos pel 2017, amb la voluntat de reduir la pressió fiscal dels contribuents.

Amb els vots a favor de CiU, l’abstenció del grup d’Alternativa per Llagostera i el vot contrari d’ERC, aquest dimecres al vespre s’han aprovat, inicialment, les ordenances fiscals pel 2017. El grup municipal d’ERC ha manifestat que té previst presentar algunes al·legacions durant el període d’exposició pública i que no descarta canviar el sentit del seu vot si aquetes són estimades per l’equip de govern.

El regidor d’Hisenda i portaveu del grup municipal de CiU Ramon Soler, ha explicat que “l’objectiu principal de les ordenances fiscals és mantenir un nivell d’ingressos suficient que permetin fer front a les despeses bàsiques de funcionament dels serveis del municipi”. Soler ha explicat també que “l’Ajuntament de Llagostera va demanar al Cadastre la revisió a la baixa dels valors cadastrals, per tal d’adequar-los a la realitat del mercat, i que aquest fet s’ha traduït en una nova reducció dels valors cadastrals del immobles de naturalesa urbana”.Per tal d’adequar aquesta rebaixa a les necessitats d’equilibri financer dels comptes de l’Ajuntament, s’ha proposat modificar el tipus de les finques urbanes, del 0,60 actual al 0,64, unes modificacions que suposaran una reducció dels rebuts de l’IBI d’urbana a l’entorn del 2%. Pel que fa als nivells de recaptació, “aquesta reducció dels rebuts quedarà compensada per la tributació de noves finques que permetran mantenir uns ingressos equivalents als de l’any 2016” ha manifestat Soler. Així mateix, Soler ha explicat que per els immobles de naturalesa rústica, es modificarà el tipus rebaixant-lo a 0,50%, un fet que suposarà una reducció dels rebuts de l’IBI de rústica també del voltant del 2%.


  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.