Imprimir aquesta pàgina
Dimecres, 29 Març 2017 07:18

"Hi ha molts nens i nenes de Llagostera que volen fer bàsquet"

Publicat per  Pol Figueras
Valorar aquest article
(6 Vots)
Dídac Cortés i Xavier Garcia Dídac Cortés i Xavier Garcia Pol Figueras

El Club Bàsquet Llagostera va constituir aquesta passat mes de gener una nova junta directiva totalment renovada. Amb Lluís Postigo com a president, el nou organigrama treballa per a la regeneració del club. Com a responsables de l’àrea esportiva van assumir els càrrecs Dídac Cortés (Llagostera, 1985) i Xavier Garcia (Mataró, 1984), amb qui parlem avui sobre els objectius a curt termini de l’entitat i com veuen la situació actual del bàsquet al poble.                              

Pregunta: Des que es va constituir la nova junta el mes de gener exerciu com a coordinadors de l’àrea esportiva. És un càrrec temporal o tindrà continuïtat la següent temporada?

Dídac: A finals de l’antiga junta, l’anterior coordinador va decidir abandonar el càrrec i entre l’anterior i la nova junta es va decidir que fóssim nosaltres, en Xavi i jo, els coordinadors com a mínim fins a final de temporada. Treballarem fins que s’acabi aquesta temporada i després la Junta decidirà què es fa  cares a la temporada 2017-18.

Xavi: De moment, el nostre compromís és fins al juny quan acaba la competició i ara els dos intentem cobrir totes les tasques que s’han de fer i preparar la propera temporada de la millor manera possible. Un cop arribem a final de la temporada, la junta i nosaltres dos valorarem què és el millor pel club.

P: Quins són els objectius per la propera temporada a l’àrea esportiva?

D: Consolidar els quatre equips d’aquest any més l’escola de bàsquet. Voldríem recuperar un equip Sènior i, poc a poc, treballar per intentar recuperar tots els jugadors de Llagostera que aquesta temporada estan jugant a fora, que són gairebé una cinquantena. També  engegarem una campanya d’activitats extraescolars als centres educatius del poble per mostrar als nens i nenes el potencial d’un esport com és el bàsquet.

X: El més important és potenciar la base i intentar ampliar el nombre de nens i nenes de l’escola de bàsquet. Pensem que amb la població que té Llagostera i tots els nens i nenes que hi ha, en tenim pocs a l’escola. Creiem que hi poden haver molts més, i sempre que hi hagi un bon número de jugadors en les categories inferiors ens assegurem que n’hi hagi a les categories superiors. Intentarem mantenir els blocs i que la gent tingui un al·licient més per seguir molts d’anys en el club.

P: Quins factors creieu que han causat que tants jugadors i jugadores de Llagostera estiguin jugant a clubs de pobles veïns?

D: Un dels factors podria ser que no érem prou competitius i ara nosaltres estem intentant reforçar la competitivitat, ja que creiem que va relacionada amb l’esforç, amb el treball i també amb el fet de passar-s’ho bé.

X: Potser quan els nostres jugadors i jugadores arribaven a l’adolescència no tenien una resposta adequada del club a les seves necessitats. Quan un és adolescent el que vol és o bé jugar amb els seus amics o bé jugar en el nivell que li correspon. Volem estar a l’alçada i donar resposta a tothom, tant a la gent que vol ser més competitiva com a la que no ho vol ser, i que tothom qui entri al pavelló per jugar a bàsquet trobi allà la resposta al que busca.

P: Així, com heu comentat abans,  una de les prioritats és intentar recuperar els equips sèniors?

D: Com a mínim en volem recuperar un però intentarem recuperar tant el masculí com el femení. La previsió és que la propera temporada ja hi hagi un masculí, i no defallirem en intentar recuperar el femení.

X: És molt important que hi hagi equips sèniors perquè és el mirall dels nens i nenes, i tots tindrien expectatives de continuar jugant a Llagostera. Si no veuen res més amunt de categoria Infantil, la imatge que poden tenir els nens i nenes de les categories més inferiors és que podran estar jugant al club només fins als catorze anys. Per aquesta raó farem el possible per intentar recuperar els equips sèniors.

P: El bàsquet té un fort competidor a Llagostera com és el futbol. A més, de cara a la temporada vinent hi haurà competidors, en plural.

D: D’entrada veiem de bon grat qualsevol iniciativa que prioritzi els equips base i els vulgui integrar de nens i nenes del poble. “ Sabem que la competència ho fa molt bé i això ens obliga a estar a l’alçada. Volem que el nens i nenes que tinguin dubtes a l’hora de triar l’esport que volen fer vegin en el nostre club una molt bona opció per passar-s’ho bé, per aprendre i per competir.

X: Si apareixen nous clubs de futbol, significa que hi ha una demanda, però els que vulguin fer futbol jugaran a futbol i els de bàsquet jugaran a bàsquet. Hi ha molts nens i nenes de Llagostera que volen fer bàsquet i som conscients que a moltes famílies els agrada l’ambient que es crea en aquest esport. Depèn de la nostra feina que es quedin o no, si fem la feina ben feta els nens i nenes es voldran quedar jugant a bàsquet.

P: Finalment, sembla evident que la junta ha entrat amb moltes ganes i amb moltes noves idees per la regeneració del club...

D: Fa setze temporades que estic en el club i fa pocs anys érem molts equips competint. Aquest any només som quatre i un equip d’escola de bàsquet i això et fa aflorar com una sensació de ràbia...

X: Sincerament, ha entrat gent amb molta energia, amb moltes idees, amb moltes ganes de fer coses noves. És positiu que hagin entrat a la junta molts pares i mares, ja que ells saben quines necessitats tenen i què volen fer perquè els seus fills i filles continuïn molts anys en el club. La sensació és que ha entrat gent molt activa i això és molt bon senyal. 


  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.
Gestor de comentaris | ElPollTv 2013