ELPOLLTV

Div29032024

Back Estàs aquí:Inici
Divendres, 14 Juliol 2017 16:17

Cap de setmana amb intervals de núvols prims i molta xafogor

Publicat per  Rafa Balaguer
Valorar aquest article
(1 Vot)

Ens anem endinsant en l’estiu i la calor comença a notar-se sobretot als nostres boscos, que comencen a acusar uns mesos de maig i de juny molt secs, precaució al bosc!

 

Malgrat tot, hem tingut una setmana de calor menys intensa que en dies anteriors, però amb una xafogor ben marcada i amb temperatures màximes en descens, que han passat dels 33 als 29 graus. I la sensació de calor s’ha vist incrementada sobretot a la nit, amb mínimes de fins a 20 graus. Si a més hi afegim que amb prou feines no ha plogut, només uns 6 litres el dissabte dia 8, ja tenim pràcticament l’estiu a plena potència, tot i que si teniu calor, recordeu que fa dos anys en aquestes dates vam tenir 39 de màxima!

I per a aquest cap de setmana també farà calor i el cel estarà una mica enterbolit, sobre tot el divendres i el dissabte a la tarda, el diumenge ja tindríem el cel més net de núvols.

I aquests núvols poden deixar alguna pluja divendres i dissabte al vespre més cap a la Catalunya Central i potser alguna tempesta típica d’estiu fregui el Montseny, però sense arribar a la costa.

Així que dissabte farà bàsicament Sol i calor, més que dies enrere, amb 34 graus de màxima i 20 de mínima, els núvols guanyaran terreny al vespre i podria ploure, 4 gotes mal comptades en zones de muntanya.

I el diumenge les màximes es mantindrien si fa no fa igual, potser amb dos graus menys, 32, i les mínimes es quedaran xafogoses amb 20 graus, i farà molt més Sol que el dissabte.

Aquests dies al mar tindrem onades suaus de fins a un metre a la platja impulsades per la tramuntana que es reforça el dissabte, i el llevant també bufarà. La temperatura de l’aigua serà alta, entre 25 i 26 graus.

Durant la setmana vinent continuarà fent calor, potser les màximes aniran baixant una mica, fregant els 30 graus de màxima, però les mínimes encara seran pràcticament tropicals, fregant els 21 graus.

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.