ELPOLLTV

Dij28032024

Back Estàs aquí:Inici Notices Meteorologia Calma meteorològica
Dissabte, 28 Octubre 2017 19:21

Calma meteorològica

Publicat per  Rafel Balaguer
Valorar aquest article
(1 Vot)

Continuem amb una tardor molt i molt suau però de mica en mica es va imposant un ambient més fresc, tot i que d’una forma molt lenta. Esperem que la setmana vinent, juntament amb el canvi horari, es vagi consolidant l’ambient tardorenc.

 

Però de moment durant la setmana passada hem tingut encara temperatures màximes encara gairebé primaverals, de fins a 25 graus. Les mínimes a primera hora del matí sí que han baixat força, fins als 8 graus, però només els dies amb la nit ben serena. La resta de matins no han estat tant freds i sí bastant humits, amb boires matinals que en alguns indrets han estat denses i permanents. Hem tingut un temps molt estable, totalment anticiclònic i no hem tingut pluges.

I el cap de setmana es mantindrà així encara, amb bonança als migdies i amb gran domini del Sol, només tindrem alguns intervals de núvols prims durant les tardes, però amb prou feines ens afectaran, i també podem tenir alguna boira a primera hora. Com que no tindrem núvols, tampoc tindrem pluja, i si no hagués estat per les pluges de fa uns dies realment aquesta tardor seria un complet desastre pels boscos, que van tenir una treva, com les rieres, que s’han recuperat una mica i aquesta setmana tornaven a baixar a les Gavarres i l’Ardenya amb un mínim cabal.

Dissabte tindrem un dia força assolellat, però potser apareguin alguns núvols d’evolució que seran purament decoratius, no tindrem pluges i les temperatures podran arribar com a màxim als 22 graus al migdia, ja seran més baixes que dies enrere i comencen a baixar durant aquest cap de setmana, les mínimes es quedaran cap als 10-12 graus.

I el diumenge les temperatures es mantindran igual en aquest rang, amb un clar domini del Sol, no tindrem núvols. I recordeu que la nit de dissabte a diumenge canviem l’horari, dormirem una hora més, quan siguin les tres, seran les dues! La calma tardorenca no ho serà tant mar endins, tot i que a la costa no arribarien onades importants, mar endins podem tenir onades de fins a 4 metres i forts vents. La temperatura de l’aigua encara aguanta, estarà al voltant dels 19 graus.

I durant la setmana vinent les temperatures es mantindran novament si fa no fa, però tindrem una entrada d’aire més fred en alçada que faria que de forma progressiva les màximes vagin baixant fins arribar als 19 de màxima i 9-10 de mínima, i no esperem pluges.

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.