ELPOLLTV

Div29032024

Back Estàs aquí:Inici Meteo Canvi de temps i baixada de la temperatura
Divendres, 03 Novembre 2017 16:56

Canvi de temps i baixada de la temperatura

Publicat per  Rafel Balaguer
Valorar aquest article
(1 Vot)

Per fi hem tingut un petit tastet de tardor, i ens hem hagut d’esperar al canvi horari i tenir menys hores de llum durant la jornada per començar a notar una mica la tardor, i de fet ja ha anat bé que refresqui una mica per gaudir de la castanyada de manera més tradicional.

 

Fred tradicional que dona la benvinguda a l’ambient pre-hivernal. I és que durant aquesta setmana hem vist baixar les temperatures de forma clara, dels 24 al 18 graus de màxima, i dels 16 als 2 de mínima. Tenim però encara força amplitud tèrmica i s’ha d’anar amb compte amb els refredats. Ha estat també una setmana sense pluges, amb algunes boires i domini sobre tot del Sol, amb permís d’intervals de núvols prims. I per al cap de setmana esperem un canvi de temps, la pressió atmosfèrica baixa i diem adéu a l’anticicló, que deixa pas a una borrasca que ens enviarà núvols densos divendres i dissabte especialment. Núvols que ens deixaran pluja ja el dissabte a la nit i també diumenge al matí, procedents de l’oest i del nordoest, pluges que poden ser abundants i que al Pirineu i a partir de 1000 metres seran en forma de neu.

De manera que dissabte tindrem una jornada sota els núvols, densos, que deixaran un panorama ben gris. Les temperatures iniciaran una davallada important, que marcarà màximes de com a molt 19 graus i mínimes de 5-7.

I el diumenge les temperatures màximes baixaran encara un parell de graus més, fins als 17 graus, i les mínimes es mantindrien al voltant dels 6-8 graus. La nit de dissabte a diumenge i diumenge al matí podem tenir ja precipitacions.

I la mar estarà certament remoguda, amb vents molt canviants que reflectiran la influència de la borrasca centrada a la península ibèrica. Tindrem onades d’entre 130 i 250 cm i la temperatura de l’aigua serà encara alta, cap als 18 graus.

Durant la setmana vinent es consolidarà aquest canvi de temps i les temperatures baixaran encara més, assolint màximes de només 15-16 graus i mínimes novament de 2 graus, caldrà començar a abrigar-se. Tindrem un temps típicament tardorenc, fresc, però sembla que sense precipitacions.

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.