ELPOLLTV

Dij28032024

Back Estàs aquí:Inici Meteo Cap de setmana passat per aigua
Divendres, 05 Gener 2018 16:29

Cap de setmana passat per aigua

Publicat per  Rafel Balaguer
Valorar aquest article
(2 Vots)

La primera setmana del 2018 ens ha portat temperatures més altes de l’habitual per a un principi d’any, altes temperatures que han vingut acompanyades de les altes pressions que estabilitzen la meteorologia al mes de gener de forma tradicional.

 

Sí, el dissabte i diumenge passats vam tenir temperatures màximes de 20 i 18 graus respectivament, gairebé primaverals, però la resta de dies han anat tendint a la baixa assolint màximes de 13 graus dilluns i dimarts, per tornar a pujar cap els 19 el dimecres-dijous, muntanya russa de màximes! I les mínimes han anat pujant, de pràcticament -6 a 2 graus positius en una setmana de cels mig tapats però sense pluges.

I aquest cap de setmana de Reis el cel sí que el tindrem cobert, divendres encara tindrem força estones de Sol, però dissabte i diumenge tenim una pertorbació just a sobre que ens deixarà un cel gris, que ens deixarà per fi pluges procedents de l’oest sobretot el dissabte al vespre i el diumenge al matí. Durant la cavalcada de Reis, ses majestats no hauran de patir que no se’ls mullaran els regals!

Dissabte les temperatures es normalitzaran de cop, tornant de nou a valors més hivernals, de 14 de màxima i 2 de mínima, amb pluja a darrera hora del vespre.

I el diumenge tindrem el mateix panorama meteorològic però amb temperatures més baixes amb màximes d’11 graus, i la pluja podria ser neu a partir de 500 metres d’alçada.

La mar estarà força alterada en alguns moments quan bufi amb força el llevant, portant onades de fins a 4 metres a la mateixa platja. Les temperatura de l’aigua és de 14 graus.

Durant la setmana vinent es mantindran aquestes temperatures ja normalitzades amb màximes de 12 graus i mínimes que aniran fregant la glaçada per moments, no tindrem més pluges, excepte potser el dilluns, i la resta de dies tindrem força intervals de núvols.

I per acabar, un apunt astronòmic. El cap de setmana de Reis de 2018 serà ben especial i, si la meteorologia i les ganes de matinar ho permeten, tothom podrà observar quelcom similar al que van poder veure els Reis d’Orient!

Efectivament, el dia 7 de gener, abans que surti el Sol i mirant cap al sudest, es podran veure Mart i Júpiter tan a prop l’un de l’altre que pràcticament a ull nu podrien arribar a semblar un únic astre. Ambdós es trobaran a només 12 minuts d’arc (menys de la meitat del diàmetre de la lluna plena).

Una conjunció d’aquest tipus és certament extraordinària, tant, que si no l’observem aquest cap de setmana, jo no es repetirà fins a l’any 2033!

Com que Mart i Júpiter es trobaran tan a prop, els podrem observar junts en el camp de visió dels oculars d’un telescopi.

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.