ELPOLLTV

Dij28032024

Back Estàs aquí:Inici
Dissabte, 10 Febrer 2018 07:39

Tornarà a nevar?

Publicat per  Rafel Balaguer
Valorar aquest article
(1 Vot)

Feia temps que no teníem una setmana tan intensa de meteorologia i és que aquests dies hem tingut abundància de fenòmens que ens han deixat un balanç en general molt positiu pel medi ambient, que acusava una sequera important i finalment aquesta setmana la meteo ha conspirat i per fi ha plogut arreu i en forma generosa.

 

Així, hem tingut 5 dies de pluja que ens han deixat més de 110 litres per metre quadrat. A més aquesta pluja el dijous dia 8 va ser en forma de neu a cotes baixes, per sota dels 500 metres, i va deixar gruixos de fins a 15 cm en alguns indrets, causant el tancament d’escoles en alguns municipis com Llagostera, un dels més afectats per la nevada.

La nevada ens ha deixat un ambient gèlid, amb màximes de només 2 graus el dijous i mínimes de -7.

I el divendres i el dissabte, com la setmana passada, el temps ens donarà una treva i tindrem moltes estones de Sol, deslluïdes però per el pas d’alguns fronts de núvols que vindran de ponent i deixaran el cel amb aspecte insegur en alguns moments.

Però pensem que aquests núvols no acabaran de deixar pluja a casa nostra, sí que ho farien però al Pirineu a on tornaria a nevar, aquí és possible que tornem a tenir precipitacions, el dilluns-dimarts.

Així que dissabte tindrem un dia força assolellat, amb alguns núvols i les temperatures es recuperaran una mica, el divendres tindrem mínimes de -6 i el dissabte ja serien de -2 a -4, i les màximes seran també fresques entre 8 i 11 graus, i no tindrem pluja.

I el diumenge el cel estaria ja més tapat, pujaran una mica les màximes i el cel s’anirà ennuvolant de mica en mica per arribar a un dilluns novament amb possibilitats de pluja i neu a cotes relativament baixes, caldrà estar atents.

La mar estarà realment alterada mar endins amb onades de més de 6 metres que poden arribar en alguns moments amb força a la costa, amb onades de 4 metres, la temperatura de l’aigua del mar serà de 12 graus.

I per a la setmana vinent el temps s’anirà estabilitzant a partir que passin les pluges i potser neu de dilluns-dimarts, quan la pressió atmosfèrica agafarà força i remuntarà des dels 1007 hectopascals que hem tingut aquesta setmana, també les temperatures es recuperaran de mica en mica, però continuaran sent fredes.

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.