ELPOLLTV

Dij07122023

Back Estàs aquí:Inici

Temperatures molt més suaus Destacats

Publicat per  Rafel Balaguer
Valorar aquest article
(1 Vot)

Hem tingut una setmana impressionant de meteorologia on ha passat pràcticament de tot, hem tingut nevades pràcticament a la mateixa platja i generalitzades a tota la demarcació de Girona, nevades que van paralitzar el trànsit pesat a tot Catalunya i van causar el tancament de les escoles per precaució, amb molt bon criteri.

 

La nevada ha deixat gruixos de més de 20 cm en alguns indrets del massís de l’Ardenya i el Montseny el passat dimecres 28 de febrer. Amb la nevada, hem tingut temperatures gèlides, caient les màximes dels 13 als només 2 graus, i les mínimes han arribat als -6. Però la nevada va deixar pas a una pujada sobtada de la temperatura i en un dia hem passat de màximes de 2 graus a màximes de 14! L’aire calent també ha portat un violent temporal de mar amb pluges abundants i onades de fins a 7 metres a la platja, causant danys als passeigs marítims de moltes poblacions.

I aquest cap de setmana tornarem a tenir una mica de tot, però sense neu i intervals de Sol i núvols. Aquests núvols seran més importants el divendres a darrera hora i durant bona part de dissabte, tot i que dissabte tindrem també força estones de Sol, i el diumenge tindrem molt més núvols.

El pas d’aquests núvols ens deixaran noves precipitacions sobretot potser el divendres a la nit i el diumenge, pluges que poden ser abundants en algun moment, però com que la temperatura serà alta, no hem de patir per la neu a cotes baixes.

Així dissabte tindrem una jornada molt variada, amb restes de la pluja de divendres a la nit que encara pot arribar a caure potser de matinada de forma molt intermitent. Quan els núvols passin tindrem domini del Sol amb bones clarianes. I el diumenge ja tindrem un temps una mica més complicat, amb més núvols i més ruixats i temperatures que, com dissabte, seran suaus, 14 de màxima i 7 de mínima.

La mar continuarà estant molt agitada per les restes de la llevantada de dijous i encara podem arribar a tenir onades de 4 metres a la platja, cal anar amb molta precaució. La temperatura de l’aigua estarà al voltant dels 13 graus.

I per a la setmana vinent el temps s’aniria estabilitzant de mica en mica després d’uns dies de tempestes, amb pressions molt baixes de només 990 hectopascals i que a algunes persones provoquen malestar i migranyes tal i com molts testimonis ens fan arribar. Les temperatures seran ja més habituals i estaran entre els 13 de màxima i els 5 de mínima.

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.