ELPOLLTV

Div19042024

Back Estàs aquí:Inici Notices El llagosterenc Guillem Ferrer rep el reconeixement de la Secretaria General de l'Esport
Dimecres, 11 abril 2018 22:12

El llagosterenc Guillem Ferrer rep el reconeixement de la Secretaria General de l'Esport

Publicat per 
Valorar aquest article
(3 Vots)
El genet del Centre d'Equitació Cavall de Mar va ser un dels 128 esportistes premiats a la 4ª edició de la Gala de les Joves Promeses de Girona.

Un total de 128 esportistes d'entre 14 i 18 anys d'una vintena de disciplines diferents va rebre dilluns passat el reconeixement de la Secretaria General de l'Esport de Girona pels seus èxits en competicions autonòmiques, nacionals i internacionals a la temporada anterior. Entre els premiats en la modalitat d'hípica, es va guardonar al llagosterenc Guillem Ferrer per la medalla de bronze aconseguida amb la selecció de Catalunya per equips al darrer Campionat d'Espanya de T.R.E.C (Tècnica de Rutes exteriors de Competició) celebrat a Cantabria.

Ferrer, de 15 anys, és genet del Centre d'Equitació Cavall de Mar (Llagostera), i anteriorment ja s'havia penjat una altra medalla en aquesta mateixa prova en la disciplina individual. El T.R.E.C consta de tres exercicis dins de la competició, una d'orientació en la que els genets i/o amazones han de completar un recorregut a cavall amb l'única ajuda d'una brúixola, una segona de tècnica en la forma de muntar i una última en la que han de superar un circuit d'obstacles que simulen el medi natural. L'entrenadora del centre, Marta Planella recorda que "en aquella prova el Guillem i la resta de participants van haver de fer front a unes condicions meteorològiques molt adverses, el que encara fa que tingui més mèrit".

El Guillem Ferrer i el seu cavall Totem d'Or no són la primera parella destacada al planter del CE Cavall de Mar que en edicions anteriors havia aconseguit bons resultats amb l'amazona llagosterenca Gemma Miquel, també en competicions d'àmbit estatal. Més enllà dels èxits, Marta Planella realça la manera com s'han obtingut aquests podis. "Per nosaltres és important que facin una bona feina, si és amb un podi ho celebrem, però si no ho celebrem igual, busquem el bon fer i la connexió amb el cavall" diu.

Planella assegura que "són nois/es que s'entrenen tres o quatre dies per setmana, treballen orientació amb bicicleta i a peu, i també fan molta feina des de l'aspecte més psicològic. És important per evitar frustracions i reforçar la fortalesa mental". En aquest sentit considera que reconeixements com els que va rebre Guillem Ferrer en la Gala de les Joves Promeses són vitals. "Els dona molta força i se senten recolzats, és súper positiu que vegin recompensat l'esforç que fan. Són adolescents i es sacrifiquen per millorar mentre podrien estar amb els amics".

Actualment el Cavall de Mar és un dels centres d'equitació de referència d'aquesta disciplina, i compta amb una setantena de nens/nenes de diverses edats dels quals únicament competeixen una quinzena esportistes que ara s'emmirallaran en figures com el Guillem o la Gemma.

Una nova etapa

Sense temps per descansar Guillem Ferrer tornarà a centrar-se ràpidament en els entrenaments abans pensant en la Lliga Catalana i el Campionat de Catalunya que es farà a al Centre d'Hípica Comnemara (Figueres) al mes de maig. Posteriorment vindran el Campionat d'Espanya a Madrid, on el llagosterenc podria classificar-se per primera vegada per anar a l'Europeu de categoria cadet. Ferrer haurà de tot amb un nou company de viatge, ja que aquesta temporada ha canviat de 'parella' esportiva. A partir d'ara muntarà a una euga anomenada Jacaranda.

Participants a la conversa

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.