ELPOLLTV

Dij28032024

Back Estàs aquí:Inici Esports Patinatge Meteorologia Darrer cap de setmana de primavera
Dissabte, 16 Juny 2018 08:11

Darrer cap de setmana de primavera

Publicat per  Rafa Balaguer
Valorar aquest article
(1 Vot)
Bé, doncs l’estació preferida per molta gent ja està a tocar, la setmana vinent arriba el solstici d’estiu! El dimecres 21 de juny al migdia entra l’estiu astronòmic, i tindrem la nit més curta de l’any.

 

Però mentre no arriba l’estiu, encara estem tenint dies de primavera total. Amb una enorme variabilitat, tenim moments de calor gairebé estival, amb Sol, i també tempestes potents amb important aparell elèctric. Les temperatures màximes han començat a enfilar-se i han arribat ja als 28 graus, i les mínimes en canvi han estat fresques alguns dies, amb uns baixos 11 graus. Les precipitacions resulten de distribució molt irregular, i minses al voltant dels 8-10 litres per metre quadrat.

I aquest cap de setmana, el darrer de la primavera, serà com ha estat tota l’estació, variable, amb estones de Sol però també amb estones de cel cobert amb núvols que en alguns moments seran importants i densos.

Aquests núvols potser podrien deixar alguna pluja feble el divendres al vespre més a la part occidental de les Gavarres, sense arribar a la costa, i tampoc no hauria de ploure ni el dissabte ni el diumenge.

Dissabte tindrem el cel enteranyinat amb intervals de núvols que poden guanyar força a la tarda i farà força calor, tindrem 26 graus de màxima i 14 de mínima.

I el diumenge tindrem una mica més de Sol i clarianes més importants, les màximes es mantindran igual de càlides i les mínimes pujaran fins als 16 graus.

La mar la tindrem una mica remoguda, amb onades que poden arribar als 130 cm i farà vent a la costa, de tramuntana. La temperatura de l’aigua serà de 20 graus. El vent pot anar guanyant intensitat durant el cap de setmana, impulsat per una zona de vorticitat que farà que terra endins el vent bufi de sud, i que sobre el mar ja giri cap a tramuntana.

Durant la setmana vinent pujaran les temperatures per donar la benvinguda a l’estiu. El dimarts i el dimecres ja tindrem 30 graus de màxima i potser més i tot, l’estiu entrarà amb ganes i no hauria de ploure.

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.