Medalla de plata al Campionat d’Espanya de TREC pel llagosterenc Guillem Ferrer

Publicat per  Redacció
Valorar aquest article
(3 Vots)
El llagosterenc Guillem Ferrer Bellvehí va aconseguir el passat cap de setmana la medalla de plata al Campionat d’Espanya de TREC en categoria Júnior Dos Estrelles. El Campionat es va celebrar al centre Afines, a la Comunitat de Madrid, els dies 30 de juny i 1 de juliol, i era la primera vegada que Guillem Ferrer competia en aquesta categoria. De fet, el genet del centre Cavall de Mar era el més jove d’aquest nivell de competició. En total, van competir en aquesta categoria 15 participants, d’entre 16 a 21 anys; gran part dels rivals tenien experiència en competicions internacionals d’aquest nivell, mentre que Guillem Ferrer ha canviat de categoria aquest any.

El campionat va comença més que bé per al genet llagosterenc; després dels controls d’equips i veterinaris, Guillem Ferrer i la seva euga Jacaranda es van haver d’afrontar a la prova d’orientació, que es va desenvolupar en un recorregut d’uns 25 quilòmetres amb diverses dificultats tècniques. Les bones sensacions del binomi en acabar la prova es van corroborar a les classificacions. Guillem Ferrer va aconseguir uns molt valuosos i treballats 200 punts, dels 240 possibles, que li donava el segon lloc parcial, a només 17 punts del líder i màxim favorit, Joaquín Fernández (21 anys).

El bon concurs de Guillem Ferrer i Jacaranda va continuar el segon dia; la Prova d’Aires, que amb el canvi de categoria és un 50% més llarga i més estreta, va ser brodat pel binomi de Cavall de Mar. Tot i això, la distància amb el líder, assidu de la selecció espanyola a les competicions internacionals , es va veure lleugerament augmentada, mentre que la tercera classificada pressionava retallant alguns punts. El desenllaç final es va donar a la prova de la PTV, on Guillem Ferrer i Jacaranda van demostrar una gran sang freda i saber estar; van fer una actuació que els va permetre assegurar el segon lloc final.

A més, gràcies a aquesta bona actuació del binomi de Cavall de Mar i el bon paper dels altres dos genets de la selecció Catalana, es va assolir també el segon lloc del Campionat d’Espanya per equips.

Per preparar-se per al campionat, Guillem Ferrer es va desplaçar fins a Madrid quatre dies abans, acompanyat de les seves entrenadores del Club Cavall de Mar i altres aficionats del club i familiars. Això els va permetre conèixer millor el terreny i concentrar-se per a la competició; en total, l’equip de Cavall de Mar desplaçat va superar la desena de persones.

Aquest èxit ha estat possible gràcies a la tasca que es porta a terme a l’escola d’Equitació Cavall de Mar des del 2004 i que ja ha aconseguit nombrosos èxits, tant a nivell esportiu com de formació. També cal destacar el gran esperit de treball de Guillem Ferrer, que recolzat per la seva família, s’ha estat entrenant molt dur pels voltants de Llagostera des de fa mesos.