ELPOLLTV

Dij28032024

Back Estàs aquí:Inici
Divendres, 27 Juliol 2018 19:02

Sol i calor canicular

Publicat per  Rafa Balaguer
Valorar aquest article
(1 Vot)
Aquesta setmana ha estat, de moment, la més càlida de l’any, amb màximes molt altes i sensació de calor molt acusada arreu. Sí, les màximes han arribat als 35 graus en alguns indrets i han estat pràcticament tota la setmana per sobre dels 30 graus. Les mínimes han anat pujant també de mica en mica fins assolir els 18 i 20 graus, i fruit d’aquesta intensa calor hem tingut algunes tempestes de tarda, molt violentes en alguns indrets, deixant fins a 60 litres per metre quadrat i pedregades amb pedres de 5 cm de diàmetre, que han malmès centenars de cotxes a Girona ciutat.

 

Però aquest cap de setmana no tindrem inestabilitat, només tindrem alguns núvols prims de tipus cirrus que deixaran el cel una mica enteranyinat el divendres al vespre, però ja el dissabte i sobretot el diumenge, tindrem Sol.

Sense núvols a la vista no tindrem pluges i les precipitacions en principi no haurien d’aparèixer, però no podem descartar del tot algunes tempestes locals de tarda, més cap a l’oest.

Dissabte tindrem alguns intervals de núvols que no acabaran de deslluir un perfecte cap de setmana d’estiu. Farà calor, però no tanta com dies enrere i les màximes es quedaran al voltant dels 29-30 graus, les mínimes seran altes, de 20 graus.

I el diumenge tindrem una mica més de calor, 1 grau amunt, les mínimes seguiran igual de càlides, 20 graus, i tindrem més estones de ple Sol, així que la platja serà un destí gairebé obligat! La mar la tindrem bastant tranquil·la, amb onades a la platja que no superaran els 30 cm i la temperatura de l’aigua estarà al voltant dels 24 graus.

El vent aquest cap de setmana el tindrem dividit, bufarà de sud oest resseguint la costa de nord a sud i en canvi bufarà de nord-est més amunt de La Bisbal, les Gavarres no deixaran que la tramuntana acabi de saltar al pla de Girona.

Aquestes temperatures altes del cap de setmana continuaran amb nosaltres tota la setmana vinent, i es notarà la calor sobretot de nit, amb mínimes de 20-21 graus. Podem tenir algunes tempestes de tarda, fruit de núvols d’evolució diürna i de calor estival.

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.