ELPOLLTV

Dim16042024

Back Estàs aquí:Inici Notices Una novel·la holandesa reivindica i recupera la vida del pintor llagosterenc Emili Vilà
Divendres, 09 Novembre 2018 14:10

Una novel·la holandesa reivindica i recupera la vida del pintor llagosterenc Emili Vilà

Publicat per 
Valorar aquest article
(6 Vots)
Una novel·la holandesa reivindica i recupera la vida del pintor llagosterenc Emili Vilà Eveline Stoel i Jeffrey Martí durant l'acte de presentació a Amsterdam
La prestigiosa sala de cinema Pathé Tuschinski d’Amsterdam ha acollit aquest dijous 8 de novembre, la presentació del llibre “De affichekoning” (El rei del cartell) de la periodista holandesa Eveline Stoel, dedicat a la vida i obra del pintor llagosterenc Emili Vilà. Jeffrey Martí, l’actual director del Museu Vilà, amb seu al municipi de Llagostera, ha assistit a la presentació on ha rebut simbòlicament el primer llibre. Martí confia que la novel·la tindrà molt bona acceptació i que es podrà traduir al català properament.

La novel·la biogràfica de la periodista holandesa, explica la vida i obra del popular i a l’hora desconegut, pintor llagosterenc Emili Vilà (1887 – 1967) on va triomfar com a cartellista a París durant els anys 20 del segle passat.

Emilia Vilà va treballar per a les principals empreses de cinema del moment com Gaumont, Fox, Pathé, Paramount, Galeries Barbés, Monat Films, creant cartells publicitaris de tot tipus de productes.

Eveline Stoel, ha explicat que va descobrir per casualitat el Museu Vilà de Llagostera, fa més de 40 anys durant unes vacances a la Costa Brava.

Uns anys més tard hi va tornar hi va conèixer a Jeffrey Martí, “un jove entusiasmat que em va inspirar a descobrir qui era Emili Vilà” mitjanant la novel·la que ara ha vist la llum”.

A través del personatge fictici batejat amb el nom de Valentí, que en realitat resulta ser el jove llagosterenc Jeffrey Martí, l’autora recrea la cerca que ha fet Martí per conèixer la vida d’Emili Vilà.

Amb aquesta novel·la es vol retre homenatge a Emili Vilà considerat com un dels grans cartellistes de l’època.

El llibre, editat per l’editorial holandesa Uitgeverijbrandt, consta de 480 pàgines i s’ha posat a la venda al preu de 25 €.


  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.