ELPOLLTV

Dij28032024

Back Estàs aquí:Inici Notices Rec Madral es querella contra l'Ajuntament per la gestió de l'aigua a la Canyera
Dimecres, 23 Gener 2019 16:27

Rec Madral es querella contra l'Ajuntament per la gestió de l'aigua a la Canyera

Publicat per  Redacció
Valorar aquest article
(5 Vots)
Fermí Santamaria afirma tenir "la consciència molt tranquil·la" i sosté que les acusacions "no són certes"

El jutjat d'instrucció número 1 de Girona ha admès a tràmit una querella interposada per l'empresa d'aigües Rec Madral per delictes de coaccions, tràfic d'influències, prevaricació, desordre públic, defraudació, danys i relatiu al mercat i als consumidors pels canvis en el subministrament d'aigua a la urbanització la Canyera.

El jutjat ha citat a declarar com a investigats l'alcalde, Fermí Santamaria, el secretari municipal, responsables de la Junta de Compensació i els representants de les empreses FCC Aqualia i Aglomerats Girona. Rec Madral sosté que era concessionària 'de facto' del servei des del 1983 però que a finals del 2018 van construir una nova xarxa de subministrament i li van treure la possibilitat de continuar donant aigua als veïns de la urbanització.

L'alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria, assegura tenir "la consciència molt tranquil·la" davant la querella de Rec Madral. Explica que, en el cas del subministrament d'aigua a La Canyera, i amb el canvi d'empresa per FCC Aqualia, tant el consistori com la Junta de Compensació han actuat "correctament" i, sempre, assessorats pels serveis jurídics del consistori.Santamaria diu que demostraran davant del jutjat que, en cap cas, Rec Madral tenia una "concessió perpètua" del servei d'aigües a la urbanització. I assegura que, precisament, les obres per renovar canonades es van portar a terme perquè l'antiga xarxa estava "obsoleta" i tenia "moltes fuites". "Hem fet allò que pertocava i tinc l'esperança que la justícia prengui la decisió adient; però estem tranquils, perquè sabem que no hem fet res incorrecte", conclou.

Dilluns de la setmana passada, el responsable de Rec Madral va declarar al jutjat d'instrucció 4 de Santa Coloma de Farners perquè l'empresa està investigada per suposades irregularitats en la gestió de l'aigua a urbanitzacions de Vidreres. A la sortida del jutjat, Carles Mallart ja va anunciar que presentaria diverses querelles als jutjats per suposats greuges causats a l'empresa a diverses poblacions on ha subministrat el servei. Aquesta seria la primera que s'ha admès a tràmit però també preveu actuar contra els ajuntaments de Caldes de Malavella, Vidreres i Maçanet de la Selva per suposades subvencions fraudulentes entre l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i els consistoris.

Font: ACN


Participants a la conversa

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.