ELPOLLTV

Dij28032024

Back Estàs aquí:Inici Notices El jardí del senyor Josep Vilallonga
Dimarts, 11 Juny 2019 20:45

El jardí del senyor Josep Vilallonga

Publicat per  Redacció
Valorar aquest article
(6 Vots)
El jardí del senyor Josep Vilallonga Moment del lliurament de premis Llagostera en Flor 2019
La llagosterenca i actual consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Mariàngela Vilallonga, ha guanyat el primer premi de la categoria de Ceilans, del 29è Concurs – Exposició de Plantes, Flors i aparadors de la Festa Major de Llagostera. Per motius d’agenda no va poder assistir diumenge a l’entrega de premis però va fer arribar una carta als organitzadors que podeu llegir a continuació:

El jardí del meu pare, el senyor Josep Vilallonga, és un clos deliciós que reflecteix la seva manera de ser: minuciós, respectuós, exquisit. Entre moltes altres plantes i arbres, s'estimava especialment els ceilans. En té d'aquells que floreixen a l'hivern i d'aquells altres que floreixen a l'estiu. Els canviava de lloc. Sota la finestra de la seva habitació sempre hi posava els florits. Quan es va posar malalt a primers d'octubre de 2018, encara hi havia els ceilans d'estiu. Al mes de novembre vam canviar-los pels d'hivern, tal com ell hauria fet, perquè els pogués veure florits. Va morir el 21 de desembre.

Cada any, quan s'acostava la festa major, el meu pare desitjava que els ceilans florissin just per poder-los portar a l'exposició de flors. No ho va aconseguir. Tot i que hi pensava, aquesta temporada no vam canviar els testos. I els ceilans d'estiu han florit esplèndids just els dies de la festa. Tan bells que han merescut el primer premi! El meu pare deu estar feliç. I jo us agraeixo de tot cor que sigui tan i tan present entre vosaltres, entre nosaltres. Moltes gràcies per aquest premi! Una abraçada molt forta per estimar les flors, per estimar el senyor Vilallonga.

Mariàngela Vilallonga

Consellera de Cultura

Participants a la conversa

  • Convidat (Joan Planas)

    Permalink

    Mariàngela, el teu segon punt i a part és digne de les millors literetures, literetures que descriuen vivències, que son versàtils, que encandilen i agraden al petit llegidor com Jo. Sisplau, escriuens més! Gràcies

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.