ELPOLLTV

Dim24112020

Back Estàs aquí:Inici Notices L’Ajuntament aprova una línia de subvencions per pintar façanes al nucli antic
Dijous, 01 Agost 2019 07:53

L’Ajuntament aprova una línia de subvencions per pintar façanes al nucli antic

Publicat per  Redacció
Valorar aquest article
(2 Vots)
Amb la voluntat de fomentar el pintat de les façanes del nucli antic de Llagostera i del seu entorn immediat comprés dins l’àmbit d’actuació del Pla de barris, l’Ajuntament de Llagostera ha aprovat inicialment les bases reguladores d’una línia de subvencions dotada en 30.000 euros.

El procediment de concessió de les subvencions es tramitarà en règim de concurrència competitiva on es valoraran les sol·licituds en funció de diversos criteris.

El regidor responsable del Pla de Barris, Eduard Díaz, va explicar que la quantia de la subvenció serà del 50% del pressupost subvencionable, que s’incrementarà fins a un 60% en el cas d’edificacions incloses en el Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic (PEPPA). Així les subvencions poden arribar a un màxim de 1.500 euros (2.000 € en el cas d’edificis inclosos en el PEPPA) per als propietaris d’habitatges unifamiliars i de 5.000 € (6.000 € en el cas d’edificis inclosos en el PEPPA), en el cas d’habitatges plurifamiliars.

Les bases també contemplen un increment de l’ajut d’un 5%, amb un màxim de 200 €, per aquells propietaris que els ingressos anuals de la unitat familiar no superin 2 vegades el salari mínim interprofessional.

La subvenció inclou la bonificació del 100% de l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres, de la taxa per expedició de llicència urbanística i de les taxes per expedició de plaques per llicència d’obres, ocupació de via pública i talls de carrer.

Les actuacions subvencionades poden consistir en el decapat i/o pintat de la totalitat de la façana, ja sigui de carrer o de pati interior, la neteja i el pintat de portes i finestres així com els elements de serralleria com ara baranes o reixes.

Les bases s’han aprovat inicialment en el transcurs del ple municipal celebrat aquest dimecres al vespre amb els vots favorables de tots els grups.

Participants a la conversa

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.

FACEBOOK