ELPOLLTV

Div19042024

Back Estàs aquí:Inici Notices El PSC reclama la redacció d’un Pla de mobilitat i de seguretat viària per Llagostera
Dilluns, 28 Octubre 2019 12:07

El PSC reclama la redacció d’un Pla de mobilitat i de seguretat viària per Llagostera

Publicat per  Redacció
Valorar aquest article
(3 Vots)
El regidor del PSC a l’Ajuntament de Llagostera, Àlex Maqueda, ha presentat una moció en la qual reclama la redacció d’un Pla de mobilitat per a Llagostera i també un nou Pla local de seguretat viària. Segons Maqueda en els darrers anys hi ha hagut un increment del nombre de vehicles que circulen per la població i que, a més, hi ha hagut canvis importants en l’àmbit comercial que influeixen en el trànsit.

En aqust el regidor socialista ha explicat que “hi ha molts carrers al poble pels quals és complex transitar, alguns perquè són carrers estrets i de doble sentit, tot i que no poden passar dos cotxes alhora, i altres perquè a més de ser estrets i de doble sentit també tenen habilitat aparcament a totes dues bandes”. A més d’això, Maqueda considera que s’hauria d’aconseguir una simplificació dels itineraris. “A Llagostera és molt fàcil entrar amb un vehicle, però és molt complicat sortir i hauríem d’aconseguir millorar aquest aspecte”, ha manifestat.

En la moció s’argumenta que el Pla local de seguretat viària de Llagostera es va aprovar l’any 2013 i que, per tant, caldria fer-ne un de nou. Segons ha explicat el regidor socialista, “ja han passat més de cinc anys i la vigència aconsellada d’aquests instruments és de caràcter bianual, per adaptar-se a les circumstàncies canviants del municipi, dels seus habitants i de la mobilitat”. El text de la moció explica que cal tenir en compte que l’any 2013 el municipi tenia un parc de 6.542 vehicles i ara n’hi ha 7.149, “el que sense cap mena de dubte suposa un increment en la mobilitat interna del municipi i per tant cal adaptar els diferents plans de mobilitat a les noves circumstàncies”. D’altra banda, també s’explica que “a la zona de Plaça de Catalunya s’hi han instal·lat amb posterioritat a la redacció del Pla de seguretat viària noves superfícies comercials, fet que comporta un increment substancial de les persones i vehicles del municipi, però també dels que venen d’altres poblacions”.

En concret, la moció, que s’haurà de debatre en el proper Ple del dia 30 d’octubre, demana que el pla de mobilitat estableixi, entre altres aspectes, “els volums de trànsit, velocitats i distribució modal” i que s’integri dins de un nou pla de seguretat viària. També demana que per la redacció d’aquests dos plans “es constitueixi una comissió d’estudis formada per tècnics del Consistori, amb un representant de cadascun dels grups municipals, així com del teixit associatiu de Llagostera”.


Participants a la conversa

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.