Imprimir aquesta pàgina
Dimecres, 06 Novembre 2019 09:16

Junts per Llagostera denuncia la pujada d’impostos més gran dels últims dotze anys

Publicat per  Redacció
Valorar aquest article
(5 Vots)
El grup comença una campanya per informar els llagosterencs sobre els efectes de la pujada de més de 45 impostos, taxes i preus públics.

El passat 23 d'octubre el ple municipal, amb els vots a favor d'ERC i CUP-ALL, va aprovar les ordenances fiscals de l'any 2020 amb la pujada més gran dels darreres dotze anys. L'increment afecta pràcticament la totalitat d'impostos, taxes i preus públics del consistori.

En un comunicat, el grup de Junts per Llagostera ha manifestat que no veu amb bons ulls, per exemple, l'increment previst del 4,5% de l'IBI, ja que suposa un increment de 45 vegades el valor de l’IPC i trenca una línia de contenció fiscal que ha permès a moltes famílies de Llagostera suportar millor els efectes de la crisi econòmica que encara perduren. Amb això es trenca un consens, que semblava assumit per tots els partits presents al consistori.

L'increment de la taxa d'escombraries o l'augment de preus de la Llar d'infants municipal són també motiu de denúncia per part de la portaveu de Junts per Llagostera, Pilar Aliu qui assegura que "els anteriors governs municipals van aconseguir donar solucions sense incrementar la pressió fiscal dels llagosterencs". Segons la portaveu aquestes ordenances són fruit d'una improvisació per part del govern municipal perquè no responen a criteris racionals i encara no s'ha presentat un pla de govern que defineixi on es destinaran aquests recursos. Aliu ha fet aquestes declaracions en resposta a les paraules del regidor d'hisenda que ha publicat una carta anunciant que els incompliments de la Generalitat o la lluita contra la vespa asiàtica són alguns dels motius per justificar aquest increment. En la campanya impulsada pel grup municipal de Junts per Llagostera el grup té previst repartir fins a 3000 tríptics informatius informant de les conseqüències d'aquesta pujada.


Participants a la conversa

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.
Gestor de comentaris | ElPollTv 2013