ELPOLLTV

Dim16042024

Back Estàs aquí:Inici Notices Millores a l’accessibilitat de l’edifici de l’Ajuntament
Dimecres, 20 Novembre 2019 08:03

Millores a l’accessibilitat de l’edifici de l’Ajuntament

Publicat per  Redacció
Valorar aquest article
(1 Vot)
Aquesta setmana s’han iniciat els treballs d’instal·lació d’una plataforma elevadora per millorar l’accessibilitat a la planta primera de l’edifici consistorial on es situen les oficines de l’Ajuntament de Llagostera.

El projecte preveu la modificació del replà del vestíbul que permetrà també fer accessible la zona on hi ha la pantalla per consultar el tauler d’edictes de l’Ajuntament.

L’alcalde de Llagostera Antoni Navarro, ha explicat que inicialment es volia solucionar els problemes d’accessibilitat amb la instal·lació d’un ascensor però l’actuació implicava l’enderroc de l’escala existent per a construir-la de nou amb una configuració que permetés encabir-hi l’ascensor. Aquesta actuació no va ser autoritzada per la Comissió Territorial del Patrimoni Cultural de Girona. En aquest sentit l’alcalde ha recordat que l’edifici de l’Ajuntament està declarat Bé Cultural d’Interès Nacional, en la categoria de monument històric.

L’actuació preveu la substitució del paviment del vestíbul, eixamplament de les portes de la primera planta i eliminació de l’actual armari de telecomunicacions situat a l’entrada de l’ajuntament, tal i com ha detallat l’arquitecte municipal, Carles Soler.

La plataforma que s’instal·larà podrà ser utilitzada per persones amb dificultat de mobilitat i cadires de rodes.

El projecte també preveu la modificació de les portes d’accés als despatxos de la planta primera amb la finalitat que assoleixin una amplada lliure de pas de 80 cm., que permeti l’accés amb cadira de rodes.

Per minimitzar les molèsties que es puguin ocasionar, la majoria dels treballs es durant a terme en horari de tardes, fora de l’horari d’obertura al públic de l’Ajuntament. Es preveu que les obres es puguin portar a terme en un termini de 6 setmanes.

Segons ha informat l'Ajuntament, el pressupost de l’actuació és de 46.220,79 €, dels quals un 75% està finançat pel Pla de Barris de la Generalitat de Catalunya.

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.