Imprimir aquesta pàgina
Dimecres, 04 Març 2020 19:02

Els alumnes de l’Institut de Llagostera exerceixen de regidors per un dia

Publicat per 
Valorar aquest article
(0 Vots)

El passat dimarts 3 els alumnes de 3r d’ESO de l’Institut de Llagostera van participar en el tradicional ple juvenil celebrat a la sala de plens de l’Ajuntament de Llagostera. Mentre que molts dels alumnes han fet d’espectadors, n’hi va haver uns quants que es van asseure a les cadires dels regidors i regidores per actual com a tals i presentar diverses propostes i plans de millora a l’equip de govern. 

El ple va ser presidit per l’alcalde Toni Navarro, acompanyat de la regidora d’Educació Sílvia Fà i el regidor de Cultura Enric Ramionet. Al ple també hi van assistir les regidores Pilar Aliu i Verònica Sancho del grup municipal de Junts per Llagostera i el regidor socialista Àlex Maqueda. Els components de l’actual cartipàs municipal van atendre i respondre les preguntes dels joves regidors i regidores i van prendre nota de les actuacions proposades. 

La intervenció de l’alumnat va ser molt enriquidora i es van formular preguntes com qui va decidir tancar els centres educatius durant el temporal Glòria, si hi ha previsió de poder obrir el CAP les 24 hores per no haver d’anar a altres municipis quan sorgeixi una urgència a la nit o si existeix algun pla per conscienciar i combatre les agressions contra la comunitat LGTBIQ al municipi. 

Després d’exposar totes les preguntes i demandades, els joves també van plantejar solucions i presentar propostes que ells mateixos havien treballat a classe. Una d’aquestes serà incorporada al procés de participació ciutadana per decidir el destí de 40.000 euros del pressupost municipal.

La iniciativa del ple juvenil es celebra anualment gràcies a la col·laboració amb les direccions dels centres educatius de Llagostera. Així, pel 25 de març està prevista una nova sessió amb els alumnes de l’Escola Lacustària i l’Escola Puig de les Cadiretes

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.
Gestor de comentaris | ElPollTv 2013