ELPOLLTV

Dim23042024

Back Estàs aquí:Inici Notices Gent activa des de casa!
Dilluns, 23 Març 2020 11:10

Gent activa des de casa!

Publicat per  Redacció
Valorar aquest article
(1 Vot)

La Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física (SGEAF) impulsa la campanya ‘Gent activa des de casa!’ amb l’objectiu de donar a la ciutadania consells útils per a un confinament actiu i més saludable davant la pandèmia del COVID19, que obliga la població del país a quedar-se a casa per evitar el contagi de la malaltia i la saturació dels centres sanitaris.

Des de l'Àrea d'Esports de l'Ajuntament també s'ha iniciat una campanya per mantenir-se actiu des de casa mentre duri el confinament. En aquest sentit s'ha obert un canal temàtic a Telegram on periòdicament es proposen exercicis i activitats. 

Es recomana fer entre 30 i 60 minuts d’activitat física diària; evitar estar més de 2 hores assegut/da de forma continuada; fixar-se una rutina diària; començar l’activitat de forma progressiva, pas a pas i sumant minuts; vestir-se amb roba i calçat còmodes, i hidratar-se bé durant i després de l'exercici.  La campanya ‘Gent activa des de casa!’ proposa a la ciutadania combinar tres tipus d’exercicis diferents. En primer lloc, activitats aeròbiques, com ara fer servir la bicicleta estàtica, l’el·líptica o la cinta rodant, o substituir-ho per córrer o caminar per casa, ballar i saltar a corda, que permeten activar les pulsacions i augmentar la circulació sanguínia; en segon lloc, activitats de força, com ara abdominals, flexions, bíceps i esquats per tonificar la musculatura i protegir els ossos, i, per últim, exercicis de flexibilitat i mobilitat articular, com ara estiraments de la musculatura, i de cames, esquena, tronc, braços i coll, i també mobilitat i rotacions articulars, que ajuden a prevenir lesions i a reduir el dolor de les articulacions.

Més informació i recursos a llagostera.cat

 


  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.