ELPOLLTV

Dij18042024

Back Estàs aquí:Inici Notices Mesures fiscals de l'Ajuntament per fer front a la crisi de la COVID-19
Dilluns, 06 abril 2020 18:21

Mesures fiscals de l'Ajuntament per fer front a la crisi de la COVID-19

Publicat per 
Valorar aquest article
(0 Vots)
L’Ajuntament de Llagostera ha adoptat una sèrie de mesures fiscals de caràcter extraordinari per fer front a la crisi de la COVID-19.

En un comunicat publicat a la pàgina web de l'Ajuntament, s'explica que des del consistori es va decidir mantenir la data prevista del cobrament domiciliat de les escombraries "perquè es tracta d’un servei essencial que es segueix prestant, perquè l’Ajuntament no disposa de les dades suficients per discriminar aquelles persones que han vist disminuïts els seus ingressos a causa de la crisi d’aquelles que no i perquè cal assegurar un cert nivell d’ingressos per mantenir les despeses de l’Ajuntament".

Tanmateix, per a aquelles persones que realment els ha suposat o suposa un trasbals econòmic el pagament d'aquesta taxa, poden retornar el rebut al banc i realitzar posteriorment l'ingrés durant el termini de pagament dels rebuts no domiciliats, que s’allarga fins al 15 de juny. En funció de la durada de l'Estat d'alarma, el període de pagament es podrà posposar de nou.

Des de l’Ajuntament apel·lem a la honestedat i responsabilitat en la necessitat de tornar el rebut.

A més, per als propietaris d’aquelles activitats que s’hagin vist obligades a tancar, se'ls realitzarà un abonament de la taxa pels dies que han estat tancats i no han pogut exercir l'activitat. Des de l’Ajuntament s’avaluarà cas a cas. Quant a l’Impost de Béns Immobles (IBI), el cobrament domiciliat es realitzarà en tres pagaments: 30% (30 juny), 30% (31 d'agost) i 40% (31 d'octubre). El cobrament no domiciliat es podrà realitzar en dos pagaments: 60% fins al 30 juny i el 40% restant entre l'1 de juliol i el 31 d'agost.

Finalment, des de l'Ajuntament es recorda que el pagament no domiciliat de la resta de taxes s'allarga proporcionalment a la durada de l'Estat d'alarma. L’Ajuntament no descarta prendre noves mesures en funció de l’evolució de la crisi sanitària i s'estudiarà la situació de cada cas des del punt de vista social, econòmic i financer.

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.