Imprimir aquesta pàgina
Dissabte, 25 abril 2020 13:52

Mesures i recomanacions de prevenció davant del desconfinament dels nens i nenes

Publicat per 
Valorar aquest article
(1 Vot)
El govern de l’Estat ha anunciat que el desconfinament progressiu de la població començarà aquest diumenge 26 d’abril amb la sortida al carrer dels nens i nenes de menys de 14 anys. L’horari permès de sortida serà de nou del matí a nou del vespre i els menors podran estar-se un màxim d'una hora al dia al carrer. Els haurà d'acompanyar un sol adult responsable que convisqui amb ells i no se’n pot separar en cap moment. Les sortides es podran fer a un màxim d’un quilòmetre de distància de casa seva i no es podrà jugar als parcs infantils ni instal·lacions esportives, amb l’objectiu de no tocar el mobiliari urbà per evitar contagis, si bé sí que podran portar joguines com pilotes o anar amb patinet o bicicleta.

Des del Govern de la Generalitat i l'Ajuntament de Llagostera, s’ha difós una sèrie de mesures i recomanacions de prevenció per així actuar amb la màxima prudència i garantir les condicions d’higiene i salubritat. En tot moment, cal mantenir una distància de mínim 2 metres amb persones d’altres unitats familiars. Contràriament al que recomanava la Generalitat, el govern de l’Estat ha decretat que l’ús de mascaretes no és obligatori, però sí que és recomanable. Cal rentar-se les mans en sortir i tornar a casa. S’han d’utilitzar les escales i no l’ascensor. I abans de sortir, caldrà prendre la temperatura a totes les persones de la unitat familiar i, si alguna persona té més de 37ºC, no podrà sortir cap membre de la família.

En cas de trobar-te coneguts pel carrer, la Generalitat adverteix que es permeten trobades casuals entre un màxim de dues unitats familiars, mantenint la distància de seguretat de mínim 2 metres i en una durada de màxim 10 minuts. Lògicament, no es permet el contacte físic ni es poden fer trobades organitzades.

Gràcies a la feina altruista del grup de voluntarietat de confecció de mascaretes, l’Ajuntament de Llagostera compta amb unes 500 mascaretes infantils. En el cas de tenir la necessitat de sol·licitar-ne podeu trucar al 972 80 03 75 o bé a la Policia Local, al 972 80 55 80.

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.
Gestor de comentaris | ElPollTv 2013