ELPOLLTV

Dim16042024

Back Estàs aquí:Inici Notices Els marxants reclamen obrir els mercats per evitar el “col·lapse total”
Divendres, 01 Maig 2020 11:16

Els marxants reclamen obrir els mercats per evitar el “col·lapse total”

Publicat per  Redacció
Valorar aquest article
(1 Vot)
Davant la greu crisi sanitària de la COVID-19 que, entre d’altres afectacions, ha provocat el tancament dels mercats ambulants d’arreu del país, la Confederació Catalana d’Associacions de Marxants (COCAM) alerta que el col·lectiu majoritari de marxants de Catalunya ha arribat a una situació límit insostenible.

En aquest sentit el president de l’Associació de Marxants de les Comarques Gironines i de la Confederació Catalana d’Associacions, Josep M. Vergés, ha recordat que des de la declaració de l’estat d’alarma del passat 13 de març, “la majoria de marxants s’han quedat sense cap ingrés, esgotant la seva liquiditat i capacitat per fer front a les seves necessitats vitals i de subsistència per poder seguir endavant, arribant a una situació de col·lapse total”.

Per aquest motiu des de la COCAM es reclama a les autoritats competents la incorporació immediata dels marxants a la seva activitat permeten l’obertura i celebració dels Mercats de Marxants arreu de Catalunya.

Entre les reivindicacions de la COCAM hi ha:

L’aprovació d’un Pla de xoc per pal·liar els efectes de l’aturada de l’activitat des de la declaració de l’estat d’alarma.

L’anul·lació i devolució de les taxes cobrades i la condonació d’aquestes fins a la normalització de la situació així com la cancel·lació de tots els impostos que afecten l’activitat econòmica durant el període d’alarma.

L’aprovació d’un Pla específic de reactivació dels mercats de marxants que inclogui una baixada de taxes generalitzada, accions de potenciació i dinamització dels mercats municipals així com l’activació d’un Pla d’ajuts econòmics i consensuar amb les associacions representants del sector les mesures que siguin necessàries.

Segons el President de l’Associació de Marxants de les Comarques Gironines i de la Confederació Catalana d’Associacions, Josep M. Vergés, “cal que aquestes mesures es puguin implementar amb caràcter d’urgència, per salvar el nostre col·lectiu que ja està molt malmès i no pot suportar una aturada d’aquestes característiques”.

Per fer-ho possible, Vergés ha explicat "que des dels representants majoritaris dels marxants de Catalunya ens posem a disposició de les autoritats pertinents per establir un calendari per poder reprendre la nostra activitat".

 


  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.