ELPOLLTV

Div27112020

Back Estàs aquí:Inici Notices Paquet de mesures per a la reactivació econòmica a Llagostera
Dimecres, 06 Maig 2020 07:40

Paquet de mesures per a la reactivació econòmica a Llagostera

Publicat per  Redacció
Valorar aquest article
(1 Vot)
El Consell Econòmic de Llagostera, format per diversos agents del teixit econòmic del poble i creat per estimular-ne l’activitat econòmica en el marc de la situació d’excepcionalitat causada per la COVID-19, ha elaborat una sèrie de mesures per a la reactivació econòmica del municipi basada en tres eixos: subvencions, suspensions fiscals i campanyes informatives.

Pel que fa a les subvencions, s’han creat cinc línies d’ajuts destinades a subvencionar activitats econòmiques situades al municipi de Llagostera que es van veure obligades a tancar o que hagin tancat voluntàriament per raons de salubritat o de descens de l’activitat econòmica. Aquestes subvencions s’han dividit en tres blocs: les adreçades a pal·liar el tancament de negocis, les destinades a donar suport a les despeses de la reactivació de l’activitat econòmica després del tancament i les adreçades als i les propietàries de locals comercials que han condonat totalment o parcialment el deute als negocis que han tancat.

Quant a les suspensions fiscals, s’ha acordat suspendre la taxa d’ocupació de la via pública per a terrasses durant el temps de tancament obligatori i, un cop obertes, serà proporcional a l’aforament permès per les autoritats sanitàries. A més, per als establiments obligats a tancar o que hagin tancat voluntàriament per qüestions de salubritat, també es suspèn la taxa d’escombraries durant l’Estat d’alarma.

Finalment, des del Consell Econòmic s’ha proposat la realització de diverses campanyes d’informació i promoció del comerç local, com ara la creació de la marca distintiva “Llagostera saludable” per a empreses de restauració, comerç, allotjament turístic o serveis que, a més, rebran sessions de formació sobre noves mesures derivades de la COVID-19. Així mateix, des de l’Àrea de Promoció Econòmica del consistori s’han obert nous canals de comunicació a les xarxes socials per apropar la informació econòmica d’àmbit local als veïns i veïnes del poble.

En aquest sentit, el regidor de Promoció Econòmica, Eduard Díaz, ha explicat que "aquestes mesures s'han confeccionat de forma participativa escoltant les necessitats del teixit social, comercial i empresarial amb la voluntat de respondre de forma efectiva als problemes que ha generat el coronavirus als diversos col·lectius". Per poder començar a desplegar algunes d'aquestes actuacions s'ha fet una reserva inicial de 100.000 euros del pressupost municipal que va aprovar-se la setmana passada en el transcurs del Ple municipal.

Les propostes s’han confeccionat entre diversos agents del sector econòmic del poble, l’equip de govern, els partits a l’oposició i tècnics de promoció econòmica, a partir d’una primera videotrucada en la qual es van valorar les necessitats i una segona sessió en la qual es van consensuar les propostes.


  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.

FACEBOOK