ELPOLLTV

Dim22092020

Back Estàs aquí:Inici Notices En marxa la xarxa WiFi4EU amb 12 punts d'accés gratuït a Internet
Dimarts, 12 Maig 2020 14:33

En marxa la xarxa WiFi4EU amb 12 punts d'accés gratuït a Internet

Publicat per  Redacció
Valorar aquest article
(2 Vots)
Llagostera disposa des d’aquesta setmana d’una nova xarxa WIFI pública gràcies al projecte WiFi4EU de la Comissió Europea.

En total s’han instal·lat 12 punts (7 d’exteriors i 5 d’interiors) que donen cobertura i accés gratuït a internet a diversos espais públics i equipaments municipals. Concretament l’accés a la xarxa Llagostera WiFi4EU pot fer-se des de la Plaça del Castell, la Plaça Catalunya, la Plaça August Vidal, el Parc de l’Estació, l’interior i l’exterior del Pavelló d’Esports Josep Mir així com des del Camp de futbol i la Piscina municipal. També s’ha dotat d’accés a internet el Local Social de la Caixa, la Sala de Plens, la Llar d’avis i el Teatre Casino.

Per accedir a la xarxa cal seleccionar el punt d’accés corresponent i validar l’accés al portal captiu identificatiu de la xarxa WiFi4EU. La velocitat de la connexió és d’uns 30Mbps.

El projecte WIFI4EU està destinat als ciutadans de la Unió Europea i als visitants per posar a la seva disposició WIFI gratuït en espais públics com parcs, places, edificis públics i equipaments municipals.

Llagostera va ser un dels primers 44 municipis catalans seleccionats per la Comissió Europea per a participar en el programa WiFi4EU dotat amb una aportació de 15.000 euros per a la instal·lació de diversos punts d'accés gratuït a internet. Aquests 15.000 euros van directament de la Unió Europea a l’empresa certificada que s’ha ocupat de la instal·lació, en aquest cas Sintelec.

"Aprofitant el desplegament d’aquesta xarxa WIFI des de l'Ajuntament estem estudiant la possibilitat de poder ampliar la cobertura d’accés a internet a zones fosques on els operadors de telecomunicacions tradicionals no donen servei i no tenen previst desplegar infraestructura de fibra òptica, com per exemple veïnats de pagès i algunes urbanitzacions allunyades del nucli urbà” tal i com ha explicat el regidor de Noves Tecnologies, Eduard Díaz.

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.

FACEBOOK