ELPOLLTV

Dim19032024

Back Estàs aquí:Inici Notices El Grup de Natura Sterna denuncia l’accés de motos al Ridaura
Dimarts, 14 Juliol 2020 08:32

El Grup de Natura Sterna denuncia l’accés de motos al Ridaura

Publicat per 
Valorar aquest article
(2 Vots)
El Grup de Natura Sterna denuncia l’accés de motos al Ridaura Foto: Rosa Matesanz
El Grup de Natura Sterna de la Vall d’Aro ha detectat aquest cap de setmana com grups organitzats de motos segueixen utilitzant il·legalment el tram de la llera del Ridaura per les seves activitats, un fet que es va repetint reiteradament i que està amenaçant la rica biodiversitat del tram alt d’aquest riu.

El president de Sterna, Jaume Ramot, recorda que l’accés a aquests indrets és il·legal i que posa en perill les poblacions i hàbitats d’espècies sensibles com les dròseres (Drosera rotundifolia) o les espigues d’aigua –els únics exemplars coneguts d’aquesta planta de la família de les Potamogetonaceae a Catalunya–, així com les darreres poblacions de Barb de Muntanya de la Vall d’Aro, entre d’altres rareses. Segons els ecologistes, aquesta zona és un “Hot Spot” o un punt d’alta diversitat ecològica.

El tram alt del Ridaura, tot i estar dins una zona catalogada com Espai d’Interès Natural (EIN) i gaudir de la protecció legal que empara aquests espais, pateix reiteradament les agressions del pas de motos de muntanya i els seus efectes d’erosió i contaminació. Per aquest motiu, tant l’Ajuntament de Llagostera, com l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro estan estudiant la implantació de les mesures dissuasòries que estiguin al seu abast per impedir el pas motocicletes, alhora que sospesen també la possibilitat de demanar suport a la Diputació de Girona per a la realització d’un estudi sobre l’impacte que aquestes agressions mediambientals tenen sobre la biodiversitat d’aquesta zona de l’Ardenya.

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.