ELPOLLTV

Div20092024

Back Estàs aquí:Inici Notices La llagosterenca Meritxell Grau Butinyac guanya la Medalla d’Or del Walsh Scholars of the Year
Divendres, 13 Novembre 2020 17:41

La llagosterenca Meritxell Grau Butinyac guanya la Medalla d’Or del Walsh Scholars of the Year

Publicat per 
Valorar aquest article
(5 Vots)

La científica llagosterenca Meritxell Grau Butinyac, doctorand a Irlanda, ha guanyat la Medalla d’Or de la competició Walsh Scholars of the Year. Es tracta d’un concurs que se celebra anualment des de ja fa 27 anys i que serveix per promocionar, arreu del país irlandès, el centre de recerca en el qual està la Meritxell, el Teagasc, així com incentivar les subvencions dels programes doctorats per a aquells estudiants que estiguin considerant començar-ne un. Tothom qui està fent un doctorat a Irlanda al Teagasc s’hi pot presentar. Enguany, el concurs ha adoptat un nou format, no només per adaptar-se a la COVID-19, sinó també per simular que els doctorands estiguessin optant a una oferta laboral.

En primer lloc, els 55 concursants havien d’emplenar un formulari en el qual s’explicava el projecte en línies generals i què s’estava implementant. Un cop enviada la part escrita, en un primer cribratge n’escollien un total de dotze, i en un segon escollien els cinc millors. Un cop a la part d’entrevistes, es van crear cinc grups basats en l’àmbit de recerca que estaven treballant. En el cas de la Meritxell, pertanyia al grup mediambiental. De totes les entrevistes, es triaven tres finalistes per grup. La Meritxell va ser la vencedora del seu grup i li van donar el premi en l’àmbit mediambiental. A més, a un dels cinc guanyadors s’atorgava la Medalla d’Or, com a premi a l’excel·lència, que va recaure a la Meritxell.

Actualment, la Meritxell es troba a la ciutat de Wexford, en un centre de recerca que es basa en l’agricultura, concretament en el control i aplicació de fertilitzants i com millorar-la, per posteriorment poder reduir costos pels pagesos tot i mantenir la producció. El seu projecte s’enfoca en la producció de l’òxid de nitrogen dels sols. A Irlanda, el sector agrícola és molt potent, amb pastures de vaques per a la producció de llet. Per aquest motiu, s’apliquen grans quantitats de nitrogen en el sol per poder seguir produint i mantenir la producció. Com més nitrogen s’aplica, més òxid de dinitrogen (N2O) es produeix, que arriba a l’atmosfera on la capa d’ozó queda afectada i incrementa els efectes del canvi climàtic. El seu projecte busca maneres i pràctiques a l’agricultura que redueixin aquesta producció d’òxid de dinitrogen, controlant i optimitzant els diferents nivells del Ph del sol.

Podeu veure l'acte d'entrega dels premis des d'aquest enllaç.

Enhorabona, Meritxell, pel premi i molta sort en el futur!

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.